22. kolo
04.02.2023 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Newcastle doma pouze remizoval s West Hamem

Newcastle United remizoval ve 22. kole Premier League s West Hamem 1:1. Domácí šli po vedení po rychlé brance Wilsona, ale hosté dokázali odpovědět ve 32. minutě, kdy se prosadil Paquetá. Po změně stran byli mírně aktivnější Magpies, nicméně k další brance to nevedlo. Newcastle tak klesl na čtvrtou pozici, Hammers jsou šestnáctí.

Domácí šli do vedení již v první minutě zápasu, kdy se trefil Willock. Sudí si však vzápětí gólovou situaci ověřil u videa, které odhalilo, že brance předcházel ofsajd, a tak gól nemohl být uznán. Hráče Newcastlu rozhodnutí rozhodčího nemrzelo dlouho. Ve 3. minutě Sean Longstaff krásně našel Wilsona a ten si tváří v tvář brankáři už věděl rady. V 16. minutě se do nebezpečné pozice probil Paquetá, ale jeho následnou střelu zblokoval jeden z pozorných obránců domácích.

Brazilský záložník to v dalších minutách zkoušel ještě několikrát, avšak žádný z jeho pokusů branku soupeře nenašel. V 32. minutě už se ale dočkal. Rice z rohového kopu poslal do pokutového území pěkný balón, míč si našel právě Paquetá a přesnou střelou vyrovnal na 1:1.

West Ham branka nakopla a ve 37. minutě pálil ze střední vzdálenosti Benrahma, jehož pokus mířil kousek od levé tyče. Ve 45. minutě zajel do protihráče Willock a sudí jeho zákrok odměnil žlutou kartou. V nastavení prvního poločasu ještě nebezpečně zakončoval hlavou hostující Aguerd, zakončení šlo ovšem nad.

V 54. minutě se k dorážce v pokutovém území dostal Saint-Maximin, jeho pohotová střela směřovala do branky, ale na poslední chvíli zakročil jeden z hostujících hráčů a zabránil jasnému gólu. Newcastle měl v druhém poločase mírnou herní převahu a West Ham téměř nepouštěl do šancí. V dalších minutách se týmy spíše oťukávaly a diváci byli ochuzeni o vyložené šance. Oba trenéři reagovali na vývoj zápasu několika střídáními.

V 82. minutě si na centr z přímého kopu naskočil Wilson, nicméně jeho tvrdou hlavičku výborně zneškodnil abiański. V závěru utkání už se ani jeden tým do vážnější šance nedostal, a tak Newcastle remizoval s West Hamem 1:1.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Naseroslosos23

0:1

Reagovat
duloig

Kúúrva že sme spali na začiatku maču. Inak skvelý výkon. Len tak ďalej. C O Y I ⚒️

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Vzpouru týmů ze spodku tabulky jsme podpořili výbornou plichtou s předním týmem tabulky. Po hororovým vstupu jsme postupně nabyli převahy a až v závěr, kdy nám docházely síly, jsme betonovali vápno. Ale podařilo se i díky famóznímu obrannýmu zákroku Aguerda v 76. min. Zasloužený další herní i výsledkový pokrok a další výborný výkon Cufa. Bylo by to skvělý, ale.... my potřebujeme užn jen vyhrávat. Ale jo...! COYI!!!!!

Reagovat
kissak

Stále si nemohu zvyknout na to když někdo o Newcastlu prohlásí přední tým tabulky

Hammers moc nesleduji, ale nemohl jsem si nevšimnout kritiky na Coufala. Nevím zdali se včera nějak vybičoval, ale podal solidní výkon a vymazal ASM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele