18. kolo
01.01.2023 17:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Serge Aurier (© AFP)

Chelsea s Nottinghamem pouze remizovala

Blues předvedli v Nottinghamu velmi nevýrazný výkon a v 18. kole Premier League získali jenom bod. Hosté se sice dostali do vedení už v 16. minutě, kdy se po pěkné akci prosadil Sterling, ale v druhém poločase vyrovnal po rohovém kopu Serge Aurier. Nottinghamu se tak v domácím prostředí nadále daří a neprohrál zde již šest zápasů v řadě.

V 11. minutě mohli jít domácí do vedení, když Johnson sám prošel až do pokutového území, s jeho střelou k levé tyči si však bez problému poradil Kepa. V 16. minutě se už radovali hosté, Sterling se v malém vápně dostal k dorážce a obrovskou šancí ke skórování nepohrdl.

Ve 23. minutě se pěknou samostatnou akcí prezentoval Pulišič, ale jeho nebezpečnou přihrávku do vápna odvrátila pozorná obrana domácích. V závěru prvního poločasu měl ještě slibnou šanci ke vstřelení branky znovu Pulišič, nicméně ani tentokrát na domácího brankáře nevyzrál.

Hned na začátku druhé půle mohlo být srovnáno. Awoniy ve vápně obdržel dobrý míč, ovšem jeho následný pokus mířil vedle. Nottingham stupňoval v druhém poločase aktivitu a v rozmezí několika minut si vypracoval další nebezpečné příležitosti. Johnsonovu střelu opět lapil Kepa, zatímco pokus Gibbs-Whitea zastavilo až břevno.

V 63. minutě se domácí konečně dočkali. Po dobře rozehraném rohovém kopu propadl míč k Bolymu, ten ho posunul hlavou Aurierovi, který již neměl problém zakončit do odkryté branky. Následně obě mužstva vystřídala a na hřišti se objevilo několik nových tváří. Na domácí straně vyběhli na trávník Williams, Surridge a Colback, hostující trenér zase poslal do hry trio Ziyech, Gallagher a Aubameyang.

Do konce utkání už se ani jeden z týmů do další vyložené šance nedostal, a tak zápas skončil spravedlivou remízou 1-1. Chelsea nevyužila zaváhaní ostatních týmů a nyní se nachází na 8. pozici, kde má stejně bodů jako sedmý Fulham. Nottingham okupuje 18. příčku.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele