20. kolo
14.01.2023 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Brennan Johnson (© AFP)

Lišky v nottinghamském lese nepochodily. Další domácí úspěch Forestu zařídil Johnson

Nottingham ovládl East Midlands derby proti Leicesteru, který na City Ground porazil 2:0. Dvě velké šance poslat Foxes do vedení měl na začátku obou poločasů Harvey Barnes, pokaždé ale v koncovce selhal. Vítězství Forestu zařídil dvěma góly ve druhém poločase Brennan Johnson. Nováček soutěže tak už posedmé v řadě bodoval na domácí půdě, naopak Lišky prodloužily sérii porážek už na čtyři utkání.

Spodní patra tabulky nejvyšší anglické soutěže byla nesmírně vyrovnaná, a proto potřebovali oba soupeři zvítězit. Domácí Nottingham měl totiž stejně bodů jako Leicester. Svěřencům Steveho Coopera ovšem hrál do karet domácí stadion, na kterém neprohráli již šest soutěžních klání v řadě. Zlepšit však museli ofenzivu, která byla druhá nejhorší v lize. To Lišky chtěly zahnat sérii tří ligových porážek za sebou.

V úvodu zápasu oba týmy oťukávaly soupeřovu defenzivu, k většímu ohrožení brány ale nedošlo. V první velké šanci se ocitl v 15. minutě Barnes, jehož našel dlouhým centrem směřujícím na hranici penalty Marc Albrighton. Křídelník Leicesteru však při střele z první nemířil vůbec přesně. Celý první poločas značně ovlivňovaly nepříznivé povětrnostní podmínky, které vedly k mnoha nepřesnostem. Diváci mohli také vidět, jak silný vítr odnesl balon připravený k rozehrávce. I proto mnoho dalších šancí k vidění nebylo.

Po pěti minutách druhé půle se ve své druhé velké příležitosti ocitl Barnes, tentokrát se k němu dostal míč po chybě v rozehrávce Forestu. Při střele z kraje vápna však těsně minul vzdálenější tyč. Krátce nato převzali iniciativu hráči Nottinghamu. Po pár nevydařených pokusech ohrozit bránu Dannyho Warda dostal na polovině hřiště přihrávku za obranu Johnson. Ten při své osamocené cestě obešel gólmana a bez problémů poslal míč mezi tři tyče. První branka vyburcovala hráče Nottinghamu, kteří ještě více přehrávali svého soupeře. Další trefa tak byla jen otázkou času. A přišla v 85. minutě, kdy Morgan Gibbs-White poslal přesnou přihrávku na nabíhajícího Johnsona, který zakončil přesně ke vzdálenější tyči a svým druhým zásahem v zápase pojistil vedení domácího celku.

Nottingham tak domácí duel zvládl a zase se o kousek oddálil sestupovým vodám. Oba celky čeká další střetnutí 21. ledna. Forest se utkají s Bournemouthem, Leicester pak vyzve Brighton.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-2

Reagovat
Naseroslosos23

Těžko tipovat....snad jen over +2,5 gólů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele