4. kolo
28.08.2022 17:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Tottenham vyloupil Nottingham

Nottingham Forest prohrál v domácím utkání čtvrtého kola Premier League s Tottenhamem Hotspur 0:2. Rozhodl dvougólový Harry Kane, který navíc neproměnil pokutový kop.

Londýnský velkoklub se s nováčkem příliš nemazlil a už v šesté minutě se ujal vedení. Dejan Kulusevski byl u balonu o něco rychleji než Lewis O’Brien. Poté potáhl míč středem hřiště a po dvaceti metrech jej předal Harrymu Kaneovi. Ten si jej první dotekem zpracoval a druhým vyslal nenápadnou pomalou střelu přesně k tyči, čímž překvapil gólmana Hendersona, který zůstal stát uprostřed brány jako přikovaný. Deset minut na to napřáhl na hranici pokutového území Son Hung-min, jeho pokus však mířil těsně nad.

Nottingham měl první velkou šanci z kraje druhého poločasu. McKennův centr do pokutového území si zpracoval Gibbs-White, pasem z otočky našel hlavu nabíhajícího Ryna Yatese, jenž těsně minul Llorisovu branku. Hostující gólman celé situaci jen přihlížel. Dvě minuty na to zahrál na druhé straně po nákopu Perišiće rukou nad hlavou Steve Cook a hlavní sudí Pawson odpískal pokutový kop pro Spurs. VAR dokonce poté zvažoval červenou kartu za zmaření gólové příležitosti, nakonec však došlo jen na žlutý trest. Dean Henderson však posléze vystihl směr rány Harryho Kanea a náskok hostí tak zůstal jen jednobrankový.

Minuté poté měli šanci domácí, když centroval O’Brien na Williamse, jehož pokus skončil těsně vzdálenější tyče Llorisovy brány. Netrvalo však dlouho a v 62. minutě zahrozili opět svěřenci trenéra Conteho. Son Hung-min se uvolnil na pravé straně vápna a před odkrytou svatyní hledal Kanea. Míč se však odrazil zpět a Korejec vyslal tvrdou ránu, kterou musel Henderson vyrazit. Pojišťovací gól však Spurs nakonec přidali v 81. minutě. Sessegnon sice balon před bránu z levé strany dostat nedokázal, poté to však vnějším nártem zkusil Richarlison a povedlo se mu to náramně, protože našel nikým nehlídaného Harryho Kanea, který míč jen hlavou uklidil do sítě a upravil na konečných 0:2.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Davinson, Dier, Davies - Doherty, Højbjerg, Bissouma, Perišić - Kulusevski, Kane, Richarlison

Reagovat
Hollo

0:3

Reagovat
MySch017

Londýnsky veľkoklub, pobavilo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele