13. kolo
23.10.2022 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Granit Xhaka (© AFP)

Arsenal na hřišti Saints pouze remizoval

Gunners začali utkání aktivněji a v 11. minutě otevřel skóre zápasu Xhaka. Na konci prvního poločasu mohl zvýšit Jesus, ale obrovskou příležitost nevyužil. Po přestávce Arsenal už nebyl tak aktivní a domácí to potrestali. V 67. minutě se po pěkné akci Saints prosadil Armstrong, který mířil přesně k levé tyči. Hosté přitom nedokázali na vyrovnávací gól odpovědět a po nevýrazném výkonu v druhém poločase si ze Southamptonu vezou jen bod.

Arsenal si šel za gólem od úvodních minut a první šanci v zápase měl Ødegaard, který nebezpečně pálil kousek za velkým vápnem, ale jeho pěkný pokus mířil nad. V 11. minutě už bylo na straně hostů veseleji. White vyslal do pokutového území hezký centr, míč propadl až k volnému Xhakovi, jenž pohotově vystřelil a usměrnil balón pod břevno.

Domácí hrozili zejména ze standardních situací, v prvním poločase zahrávali několik rohových kopů, k vyrovnávací brance to ovšem nevedlo. Ve 29. minutě zajel tvrdě do protihráče Saka a za svůj prohřešek viděl žlutou kartu. Ve 42. minutě se Saka prokličkoval až k hranici velkého vápna, avšak jeho střelu zblokoval na poslední chvíli jeden z obránců Saints. V závěru prvního poločasu obdržel pěknou přihrávku ve vápně Jesus a tvrdou střelou doprostřed brány nechal fantasticky vyniknout Bazunu.

Do druhého poločasu vstoupil Arsenal vlažně a domácí měli herní převahu, kterou zužitkovali v 66. minutě. Elyounoussi vysunul krásnou přihrávkou Armstronga a ten pohlednou akci domácích zakončil střelou k levé tyči. Gunners se vůbec nedostávali do šancí a ve finální fázi jim chyběla kvalita. V 76. minutě se dral do šance aktivní Saka, nicméně jeho sólo zastavil dobrým obranným zákrokem jeden z hráčů soupeře.

V 80. minutě vstřelil gól Ødegaard, jenže branka nemohla být uznána, protože míč se ještě předtím ocitl mimo hrací plochu. Gunners ve zbytku zápasu recept na domácí obranu nenašli a po nevýrazném výkonu ztratili podruhé v sezóně body.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
SOTON

1-0 !!!!

Reagovat
Gunner14

0-3

Reagovat
Golasso

Tohle bude další náročný venkovní zápas. Mám trochu obavy, aby nás fyzicky nevalcovali jako minule Leeds.

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
justcall

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele