2. kolo
13.08.2022 16:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Kyle Walker-Peters (© AFP)

Southampton dotáhl dvoubrankové manko

Se Southamptonem to v klání s Leedsem dlouho vypadalo zle nedobře. Svěřenci Ralpha Hassenhüttla se trápili a po dvou brankách Rodriga z druhého poločasu se zdálo, že jsou na nejlepší cestě za další ligovou porážkou. V posledních dvaceti minutách se ale Svatí nečekaně zvedli a ze zápasu ještě zvládli vydolovat remízu, na svou první ligovou výhru v tomto ročníku si však budou muset minimálně další týden počkat.

Už po jedenácti minutách se odehrál první sporný moment duelu. Za kolmým pasem se totiž Staurt Armstrong se stoperem Llorentem. Právě druhý jmenovaný nakonec souboj ve skluzu vyhrál, svého protějška ale pořádně přepálil, a tak celou věc zkoumal také VAR - kdyby totiž stoper hostí fauloval, obdržel byl červenou kartu, jelikož byl v roli posledního hráče. Tuto hraniční situaci nakonec VAR pustil a pokračovalo se 11 na 11. První zajímavější příležitost měl na kopačkách Bamford, branku ale minul. Na druhé straně se zase k sólu odhodlal Lavia a dalekonosnou ranou vyplašil brankáře hostí. První půli zakončil dravým průnikem střídající James, jeho zakončení ale brankář Bazunu zneškodnil.

Skóre se tak měnilo až na startu druhého dějství - to si totiž na centr Harrisona naběhl na bližší tyč Rodrigo, a protože domácí obrana hrubě zaspala, neměl problém míč uklidit za záda zkoprnělého Bazuna. Po hodině hry se navíc domácím dýchalo ještě hůře. Rohový kop totiž na přední tyči prodloužil Struijk a míč se obloučkem snesl až na hlavu Rodriga, který jej zblízka znovu dopravil do sítě.

Domácí ale nesložili zbraně a hodně jim v tom pomohl střídající Joe Aribo. Ten si dvacet minut před koncem naběhl na acentr Adama Armstronga, položil si i vyběhnuvšího Mesliera a propálil vše, co mu stálo v cestě. Deset minut před koncem pak domácí dosáhli vyrovnání, když Sekou Mara krásnou kolmicí oslovil Walkera-Peterse a ten ranou z úhlu srovnal stav na 2:2. Vedení na stranu domácích mohl strhnout Sekou Mara, jeho střelu ze střední vzdálenosti ale Meslier zlikvidoval. A když se na druhé sadě neprosadil ani Rodrigo, dospělo utkání k dělbě bodů po výsledku 2:2.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele