15. kolo
06.11.2022 15:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Miguel Almirón (© AFP)

Sílu Newcastlu pocítil i trápící se Southampton

Newcastlu United dál stoupá tabulkou, po výhře na jihu Anglie se posunul na průběžnou třetí příčku. Skóre utkání proti Southamptonu otevřel Almirón, v druhé půli se prosadili Wood s Willockem. V závěrečných minutách sice dokázal snížit Perraud, na konečných 1:4 v samém závěru však korigoval Bruno Guimarães.

I přesto, že se Saints nacházeli před výkopem dnešního utkání na sestupových příčkách, byla od úvodního hvizdu na St. Mary's Stadium skvělá atmosféra a domácí hráči se odvděčili svým příznivcům hned v prvních minutách, kdy několikrát prověřili obranu Newcastlu, za zmínku stojí například nebezpečná střela Perrauda z 20 metrů, brankář Pope však zákrokem potvrdil, že patří mezi nejlepší gólmany ligy.

Ve 24. minutě chyboval v rozehrávce brankář domácích Bazunu, a započal tak šanci Newcastlu, na jejímž konci stál Sean Longstaff. Ten v situaci jeden na jednoho nevyzrál na irského gólmana, navíc akci v samém závěru utnul zvednutý praporek postranního rozhodčího. Tlak hostů však neustával, nejprve Miguel Almirón reklamoval ruku Salisua v pokutovém území, následně ve velké příležitosti nedokázal zamířit přesně Callum Wilson.

Svěřenci Eddieho Howea se přeci jen ve 35. minutě dočkali odměny za svůj dosavadní výkon, když svou střeleckou formu z posledních zápasů potvrdil Almirón. Ten po kombinaci s Wilsonem prošel přes několik soupeřících obránců a následně bezchybně zakončil na zadní tyč - 1:0.

Ještě před poločasovou přestávkou to mohlo být o dvě branky, hlavička Longstaffa z nebezpečného prostoru však mířila těsně nad. V nastavení první půle pak ještě spálil obrovskou příležitost domácí záložník Mohamed Elyounoussi.

Druhá půle začala tak, jak skončila ta první, a to snahou domácích o srovnávací branku. Brankáře Popea však propálit nedokázal James Ward-Prowse střelou z přímého kopu, Stuart Armstrong ani Mohamed Elyounoussi. Velmi blízko byl ke gólové radosti i Ché Adams, ten však nezamířil mezi tři tyče. Newcastle přežil velký nátlak domácích a navíc v 58. minutě navýšil vedení. Ve vápně se dostal k míči střídající Chris Wood a střelou z otočky rozvlnil síť Bazunuovy branky.

O dvě minuty to bylo už o tři góly. Po skvěle ubráněné akci poslal skvělou průnikovou přihrávku za obranu soupeře Kieran Trippier. Balón si našel Joe Willock, jenž ve sprinterském souboji porazil Ainsleyho Maitlanda-Nilese a následně prostřelil Bazunua - 0:3.

Domácí ještě v samém závěru utkání dokázali snížit na 1:3, když se prosadil po samostatném úniku francouzský obránce Romain Perraud. V nastaveném čase vrátil hostům tříbrankové vedení Guimarães, který vystřelil placírkou z pětadvaceti metrů přesně k zadní tyči, brankář Bazunu se opět natahoval marně a musel počtvrté v zápase vytáhnout míč z vlastní sítě.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
Y.Cabaye

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele