20. kolo
15.01.2023 17:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Slavící Martin Ödegaard (© AFP)

Arsenal potvrdil svou formu i v North London derby proti Tottenhamu a zvýšil svůj náskok na čele

V severolondýnském derby byli úspěšnější hráči Arsenalu, kteří si z Tottenham Hotspur Stadium odvezli zasloužené tři body. Skóre nešťasně otevřel ve 14. minutě vlastní brankou brankář Lloris, na konečných 2:0 pak uzavřel ve 36. minutě kapitán Ødegaard.

Domácí fanoušci si v sedmé minutě museli oddychnout, protože brankář Lloris dokázal důležitým zákrokem na střelu Eddieho Nketiaha odčinit své zaváhání v rozehrávce. Ve 14. minutě však francouzský gólman opět hrubě zachyboval a tentokrát již z toho byla úvodní branka. Bukayo Saka poslal do vápna prudký centr, který byl nejprve lehce tečovaný Sessegnonem a následně si jej domácí kapitán srazil do vlastní sítě - 0:1. Vedení Arsenalu nemuselo trvat dlouho, srovnání z nohy Hueng-min Sona však dokázal skvělým vyběhnutím zabránit Aaron Ramsdale.

Další velká šance byla k vidění ve 22. minutě, kdy zpoza vápna vyslal na domácí branku prudkou střelu Martin Ødegaard, nicméně brankář Lloris se tentokrát zaskvěl skvělým zákrokem. O dvě minuty později pak ukázal své technické dovednosti i Thomas Partey, ani jeho pokus z dálky však brankou neskončil, balón totiž pouze orazítkoval pravou tyč Llorisovy branky.

Arsenal byl v prvním poločase i nadále lepším celkem a jeho aktivita vyústila v druhou vstřelenou branku ve 36. minutě. K míči se opět dostal hostující kapitán Ødegaard a ze vzdálenosti asi 25 metrů se rozhodl střelou překvapit domácího brankáře, což se mu podařilo, a zvýšil náskok hostů o dva góly. V nastavení prvního poločasu mohl snížit Harry Kane, jeho hlavičku ovšem dokázal Ramsdale vytěsnit mimo tři tyče, a tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

Na začátku druhé půle začal Tottenham svého soupeře přetlačovat, střela Kulusevského však letěla nad soupeřící bránu, Ramsdale si následně poradil se střelou Harryho Kanea a anglický gólman se vyznamenal i v 52. minutě proti Sessegnonovi.

Arsenal dokázal přežít nátlak domácích, v 70. minutě mohl dokonce navýšit vedení Eddie Nketiah, nicméně brankář Lloris si v souboji jeden na jednoho počínal parádně a alespoň částečně odčinil svou hrubku z prvního poločasu.

Defenziva Arsenalu si v posledních deseti minutách derby bez větších problémů poradila s útočnými pokusy Spurs. Zpevněná obrana nedovolila domácím mnoho střeleckých pokusů, a když už ano, tak v bráně exceloval Aaron Ramsdale. Ten vychytal střídajícího Richarlisona i aktivního Kulusevského, a tak zápas skončil výhrou hostů 2:0.

Gunners zvýšili svůj náskok na čele tabulky na osm bodů před Manchester City, domácí se nacházejí po devatenácti odehraných zápasech na páté příčce s pětibodovým odstupem od čtvrtého Manchesteru United.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky bych nerad vracel vklad plus k tomu ze svého 2,28 násobek vkladu.

Reagovat
LaVolpe

Těžký zápas, hlavně mentálně. Ale pokud jsme za posledních 10 let měli největší šanci kurník vypálit, tak je to letos.

Reagovat
LaVolpe

Reagovat
Pharrell

Reagovat
vanGomm

Arsenal v tomto ročníku tu formu má,ale je to přece jen derby zápas tip tedy X.

Reagovat
pesky passer-by

Bude kurací vývar!

Reagovat
Petr Keš

Klasický souboj dvou výborných manažerů, ve dvou nejlepších derby. ETH to dneska urval doma omylem, tak snad to Conte taky neurve omylem.

Reagovat
fcb+mufc

3-2

Reagovat
YoungPyo1882

3:1

Reagovat
Naseroslosos23

1:2

Reagovat
Pharrell

Supeeeeer Arsenal

Reagovat
aaronramsey

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele