18. kolo
30.12.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Ivan Toney střílí branku proti West Hamu (© AFP)

West Ham znovu prohrál, nad jeho síly byl Brentford

Krize West Hamu se prohlubuje! Kladiváři prohráli popáté v řadě, když tentokráte na vlastním stadiónu podlehli Brentfordu poměrem 0:2. Domácí fotbalisté si sice vypracovali řadu šancí, jenže měli obrovský problém s jejich proměňováním, a protože hosté byli naproti tomu efektivní, odcházeli svěřenci Davida Moyese znovu bez získaného bodu.

První vzrušení přišlo v páté minutě z kopačky Declana Rice. Ten se odhodlal k dalekonosné střele ze střední vzdálenosti a svým povedeným projektilem orazítkoval tyč. O šest minut později se po rohovém kopu protlačil k hlavičce stoper Dawson, ta však zamířila jen o centimetry vedle vzdálenější tyče. Třetí dobrou možnost měl na kopačkách Bowen, ten ale z většího úhlu nedokázal balón dobře nasměrovat a branku překopl.

A tak udeřilo z první vážnější akce na druhé straně. Autové vhazování odvrátili domácí stopeři jen do oblasti vlastní penalty, kde se protlačil k zakončení záložník Norgaard, jehož střelu sice Fabiaňski vyrazil, jenže nejrychleji zareagoval útočník Toney, a balón dopravil na místo určení.

West Ham mohl odpovědět takřka okamžitě, jenže zakončení Bowena po zpětné přihrávce Benrahmi zablokoval stoper hostí, zatímco pokus Emersona Palmieriho zase fantasticky vytáhl brankář Raya. A zase se domácím tohle neproměnění nevyplatilo. Po autovém vhazování prodloužil míč za domácí obranu Toney, Cresswell se doslova trapně nechal přesprintovat dotírajícím Dasilvou, který pak podél brankáře Fabiaňského zvýšil náskok svého týmu.

Na startu druhého dějství to už už vypadalo, že se domácí dočkají možnosti v podobě pokutového kopu. Aktivní Bowen byl totiž na hranici vápna sražen Benem Meem a hlavní sudí ukázal na penaltový puntík. Kontrola od videa však ukázala, že ke kontaktu došlo těsně před pokutovým územím, a tak se rozehrával jen volný přímý kop.

Po hodině hry se ranou z hranice vápna neprosadil Bowen a West Ham se stále hůře a hůře dostával k ohrožení hostující branky. A když deset minut před koncem vytáhl Raya hlavičku Dawsona nad břevno, bylo jasné, že si všechny tři body odvezou hosté z Brentfordu.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (8)

Přidat komentář
Championship

1

Reagovat
rickroll

1:3

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Pápá Moyesy,to uz stačilo.Zbal si kufry a táhni do hajzlu!!!

Reagovat
duloig

Tragédia. Žiadny posun k lepšiemu.

Ďakujeme David Moyes, odíd.

Reagovat
OnlyWHU

Beznaděj. Je nejvyšší čas na změnu. Dopracovali jsme se k fotbalovýmu harampádí. Proti silnému Arsenálu jsme se při těsným vedení zakopali na vápně a čekali, kolik nám jich soupeř zvládne nasázet. Proti nenápadně kvalitnímu Brentfordu jsme jalovým způsobem bušili do vrat a ověřili si, že už ani sami nevíme, jak to vypadá, když dáme gól ze hry. Smějící se Antonio po tragickým výsledku mě šokoval. Ryba smrdí od hlavy a jednou z hlavních příčin naší mizérie je tragická přestupová strategie. Vyhozenejch 170 mega!!!! za hráče, kteří nám nemohli pomoci. Paquetá ano, ale v týmu, kde by hrál to, v čem je dobrý. Scamacca napodobil fotbalově stejného Hallera - pro styl naší hry jsou tyto typy dlouhodobě nepotřební. O Emersonovi a Kehrerovi raději pomlčím. Aguerd, jak se zdá, nás má na háku.Nekoneční marodi Downes a Cornet si prakticky nekopli. No a tak to všechno zbylo na naše pokročilý třicátníky, kteří by už v jiných manšaftech asi nehráli. Bez nich by ale byla ostuda ještě větší. Alespoň Coufal předvedl zápal do hry, přestože stále naráží na svý herní limity. Suk už měl být dávno prodán. Potřebuje novou výzvu.

Jsme v rozkladu a pomůže nám možná výměna trenéra nebo fotbalový zázrak. V lize není úplně slabý manšaft, tak to zatím zbývá na nás.

Reagovat
Kuba94

Ale, kdo na místo Moyese to zvedne? Respektive má ten West ham vážně na víc než druhá desítka v tabulce?

Reagovat
Leon7

Mě napadá Hasenhüttl. Někdo kdo umí presovat a dává šanci mladejm to je on a to West Ham potřebuje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele