15. kolo
06.11.2022 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Michael Olise (© AFP)

West Ham neudržel vedení a proti Crystal Palace nebere ani bod

West Ham United v domácím zápase s Crystal Palace vedl, nicméně v závěru přišel o všechny tři body. Skóre otevřel Benrahma, za hosty ještě do poločasu srovnal Zaha. V 94. minutě pak obrat dokonal Olise.

Do londýnského derby lépe vkročil domácí West Ham, nicméně si nedokázal vytvořit vyloženou střeleckou příležitost. Odměna za aktivní vstup do utkání však přišla ve 20. minutě. Hammers získali míč ve středu hřiště, navrátilec do sestavy Lucas Paquetá přihrál Alžířanovi Saïdu Benrahmovi, který prošel okolo Jordana Ayewa a dělovkou zpoza vápna prostřelil vše, co mu stálo v cestě, brankář Guaita byl na tuto prudkou ránu krátký.

Atraktivní vstup do utkání ze strany domácích následně vystřídal pragmatický styl hry Moyesových svěřenců. Hráči Crystal Palce začali být nebezpečnější, a ještě do poločasové přestávky se jim podařilo vyrovnat. Thilo Kehrer ztratil míč na vlastní polovině, Eberechi Eze poslal do vápna soupeře krásnou průnikovou přihrávku, kterou si našel Wilfred Zaha. Ten přetlačil Craiga Dawsona a střelou na bližší tyč prostřelil polského brankáře Fabiańského.

Ve druhé půli byla hra velmi vyrovnaná, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by ho stála bodový zisk. I přes nepříliš přesvědčivý výkon Hammers mohli mít domácí příznivci důvod k radosti v 80. minutě. V pokutovém území soupeře poslal Guéhi střídajícího Antonia k zemi a sudí Paul Tierney nařídil penaltu, ta však byla po konzultaci s VAR odvolána, jamajský útočník totiž podle sudího celou situaci přihrál a zákrok byl v souladu s pravidly.

V 93. minutě zahodil slibně se rozjíždějící akci domácích Antonio a ztráty míče litoval ještě o něco více o několik momentů později. Hostující hráči totiž dokázali z následného rychlého protiútoku skórovat, v křídelních prostorech se dostal k míči Olise a tečovanou střelou z rohu pokutového území rozvlnil síť Fabiańského branky.

West Ham je po druhé prohře v řadě na 15. příčce, Crystal Palace se posunulo na průběžné 9. místo.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (5)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Táhni Moyesy do prdele.Doma cekat na Palace celej zapas na pulce ani nenapadat to je hnus.Dokud tam ten curak bude na zapasy nekoukam

Reagovat
OnlyWHU

Kladiváři sorry, ale tohle jsme opravdu hodně podělali. Protrpěný utkání. Na tohle člověk čeká celý týden? Do zápasu jsme vkráčeli jako z autobusu a aktivnější hosté vytrvale zkoušeli naši obranu. O naši ofenzivě dnes raději nebudu psát. Scamacca, Bowen, a až na pěkný gól Benrahmy, se topili v nedůslednosti a nepřesnostech. Oživili jsme hru střídáním, ale štěstí naproti šli nakonec hosté. Takhle podělat poslední minuty opravdu umíme. A zase budeme hrát pod tlakem o přežití. Zadek docela jde, ale ofenzíva je tragická. Hráč týdne v KL Fornals si zahrál na rozdíl od vytrvale neúspěšnýho Bowena jen pár minut. Nevyzrálý Downes si může s nepřesným Součkem podat ruce. Nejhorší kolaps v dosavadní sezoně!. Napravíme to příště? COYI!!!

Reagovat
Leon7

Katastrofa nic víc si borci nezasloužili měli všichni volno, ale vypadalo to jak kdyby hráli 2 dny po sobě. Komentátorovi řeči o únavě byli mimo hráči West Hamu jsou prostě shnilí. Každnej zápas na to koukám a říkám si kdy už se začnou hejbat kdy začnou napadat a pořád nic! Ti hráči jsou lepší než co hrají, ale Moyes je k tomu neumí dokopat. Mám ho rád, ale chce to už změnu, protože je to každej match stejné. Všichni tam jen pobíhají nebo chodí od ničeho k ničemu! Loni jsem nadával, když tam Yarmolenko chodil a letos to dělaj všichni krom Antonia občas.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele