5. kolo
31.08.2022 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Tomáš Souček (© AFP)

Spurs na West Hamu remizovali

West Ham United v londýnském derby zabral a vybojoval alespoň bod s Tottenhamem Hotspur za remízu 1:1. Hosté vedli díky vlastní brance Thila Kehrera, o vyrovnání se postaral český reprezentant Tomáš Souček.

Už v jedenácté minutě bylo na West Hamu živo. Po Perišićově centru hlavičkoval Kane, který na první pohled trefil ruku Aarona Cresswella a hlavní sudí Bankes po chvíli odpískal pokutový kop pro Spurs. Poté se však ozval VAR, který začal řešit, zda Kane svou hlavičkou netrefil nejprve Cresswellovu hlavu a až poté by balon putoval do paže. V tom případě by se totiž penalta pískat neměla. Bankes se nakonec šel na záznam sám podívat, aby poté usoudil, že to pokutový kop nebude. Domácí to zřejmě nakoplo, jelikož pár minut na to si na padající míč naběhl Declan Rice, jehož tvrdou ránu musel Hugo Lloris vyrazit.

Za chvíli měli Irons další velkou šanci. Rychlý přechod od útoku zakončoval přes couvajícího Diera Michail Antonio, jehož dělovka obletěla Llorise a orazítkovala tyčku. Hosté měli velké štěstí.

Ve 34. minutě se jako první prosadili Spurs. Ti využili chyby v rozehrávce a vydali se rychle dopředu. Kulusevski poté napravo přenechal Kaneovi, jehož zpětnou přihrávkou adresovanou Sonu Hung-minovi si do vlastní branky ve skluzu srazil Kehrer. Na konci prvního poločasu ještě mířil na Fabianského sám Son, kterého ale nakonec zklamalo zpracování a domácí gólman měl velmi lehkou práci.

V 55. minutě bylo vyrovnáno. Vladimír Coufal se rychle ujal autového vhazování, které směřovalo na Michaila Antonia. Ten byl sice zády k bráně, ale nakonec takovým jemným dloubnutím dokázal balon nasměrovat do běhu Tomáše Součka, který v akrobatickém stylu zakončil k tyči pod padajícího Llorise.

V závěru si dávali přednost Emerson a Paquetá, díky čemuž balon propadl mimo zajímavou pozici. Ještě větší šance přišla v nastavení, když Richarlison odkopl jen do Ogbonny, od toho se míč odrazil k Bowenovi a ten jej posílal na zadní tyč, kde však z pohledu domácích situaci nikdo nezavíral a stav zůstal nerozhodný.

Autor: Petr Procházka / llivesport.cz, onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Davinson, Dier, Davies - Spence, Bissouma, Højbjerg, Sessegnon - Kulusevski, Kane, Richarlison

Reagovat
skorpikk

že by nechal Sona sedět?

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam v to. Potrebuje to.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím tady hodně gólů.

4:3

Reagovat
Vrubozubec

Velký špatný

Reagovat
smazaný uživatel

No vidíš no. I mistr tesař se někdy sekne

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
skorpikk

Tohle bude těžký zápas, podle mě remíza 1:1

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
Vrubozubec

Nice

Reagovat
OnlyWHU

Za druhou půli jsme si určitě zasloužili vyhrát, ale .... Chtělo to víc štěstí. Dnes celkově výborný výkon, především vitální pohyb, důraz v soubojích i ofenzivní pojetí. Opět výborná obrana. Při útočení byl Cuf k neudržení, Suk zařídil strašně důležitej gól na vyrovnání. Konečně máme rovnocenný hráče na střídání, Paquetá i Emerson mohou být časem oporami, Kehrer už je. Potěšil ligový start Ogbonny. V So to určitě zkusíme i proti Chelsea. Body strašně potřebujeme k většímu klidu. Přestávám mít o letošní sezonu obavy. COYI!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele