22. kolo
04.02.2023 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Wolverhamptonu (© AFP)

Wolverhampton po 4 letech porazil Liverpool

Liverpool ve 22. kole Premier League opět zaváhal a z Molineux Stadium si odvezl porážku 0:3. Prohru hostů odstartoval v 5. minutě vlastním gólem Matip. Ve 12. minutě už to bylo o dvě branky, když se prosadil Dawson. Hosté sice po přestávce výkon zlepšili, ale jejich nevyužité šance potrestali domácí i potřetí. V 71. minutě definitivně potvrdil vítězství Wolverhamptonu Neves. Vlci se aspoň na chvíli odpoutali od sestupových pozic a poskočily na 15. místo, Liverpool je desátý.

Fotbalisté Liverpoolu se pořádně ani nerozkoukali a už prohrávali. V 5. minutě si Matip nešťastně srazil balón do vlastní branky a poslal domácí do vedení. O sedm minut později bylo pro hostující tým ještě hůř. Kilmanovu hlavičku zblízka ještě Alisson stačil zastavit, ale na dorážku Dawsona už byl krátký. Reds poprvé zahrozili ve 24. minutě, Keïtův pokus ovšem skončil mimo. Vzápětí zkusil štěstí Núñez, nicméně ani on branku netrefil.

Hosté si ve finální fázi počínali velice nepřesně a v první půlhodině si nevypracovali jedinou vyloženou šanci. Ve 41. minutě musel z důvodu zranění střídat Hee-Chan a na jeho místo nastoupil Traore. Liverpool v prvním poločase obranu Vlků nepřekonal, a tak se šlo do šaten za stavu 2:0 pro domácí.

Po přestávce začali aktivněji hosté, v 53. minutě si přesný centr našel Gakpo, ale jeho následný pokus jeden z obránců soupeře zablokoval. V 67. minutě spálil velkou šanci ke skórování Núñez, jehož pokus zblízka zlikvidoval José Sá. V 69. minutě si za vápnem našel odražený míč Alexander-Arnold, jeho prudká střela však mířila o kousek vedle. Hosté své šance nevyužili, což v 71. minutě potrestali domácí potřetí. Traore našel pěknou přihrávkou Nevese, který si už věděl rady a přesnou střelou k pravé tyči upravil skóre na 3:0.

V dalších minutách poslali oba trenéři do hry několik nových hráčů. V závěru utkání už se ani jedno z mužstev do vážnější šance nedostalo, a tak si Wolverhampton připsal pohodlné vítězství 3:0. Vlci dokázali porazit Liverpool po 4 letech.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zatím se nám ty útočníci nějak neprosazují. Tandem Gakpo & Nunez by mohl být za ideálního stavu válec. Ale nějak to prostě nešmakuje. No a Salah ten už se mi nelíbí delší dobu. Škoda za zranění Joty a Diaze.

Reagovat
smazaný uživatel

*ti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele