18. kolo
31.12.2022 13:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Marcus Rashford (© AFP)

Manchester United porazil Wolves. Jedinou branku vstřelil Rashford

Manchester United v 18. kole anglické Premier League zvítězil na hřišti Wolves těsně 1:0. Hosté byli v prvním poločase lepším týmem, ale gólu se diváci nakonec nedočkali. V druhé půli se o jedinou branku utkání zasloužil v 76. minutě střídající Marcus Rashford, který se prosadil po krásné samostatné akci. Man Utd zakončil rok 2022 další výhrou a posunul se na 4. místo.

Úvod utkání byl v opatrném duchu a ani jeden z týmů se do žádné vážnější situace nedostal. V 17. minutě se v zajímavé příležitosti objevil hostující Garnacho, který vypálil z hranice vápna, ale jeho střela nalezla pouze rukavice připraveného brankáře. O několik minut později zakončoval ze slibné pozice Antony, nicméně ani on si na domácího gólmana nepřišel. Další dva nadějné pokusy ještě zazdili v rozmezí několika minut Martial a poté znovu Antony.

Hosté byli v prvních 45 minutách o něco lepším týmem, ovšem jejich útočné snaze chyběla kvalitnější finální fáze a zakončení. Diváci se bohužel gólu nedočkali, a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Obě mužstva udělala do druhého poločasu jednu změnu v poli. Na domácí straně zápas skončil pro Diega Costu, kterého nahradil Adama Traoré. Na druhé straně Erik ten Hag stáhl Garnacha a na jeho místo poslal Rashforda.

V 59. minutě poprvé zahrozil Wolverhampton. Nevesův pokus z trestného kopu směřující k pravé tyči však výtečně zastavil De Gea. V 77. minutě konečně prolomil gólový půst hostující Rashford, jenž se prosadil po krásné samostatné akci střelou po zemi a poslal United do vedení. V 84. minutě Rashford skóroval podruhé, ale jeho branka nemohla být uznána kvůli ruce. Manchester si těsný náskok už pohlídal a po další výhře se posunul na 4. pozici, která zajišťuje účast v Lize mistrů.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele