6. kolo
03.09.2022 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Daniel Podence (© AFP)

Wolves slaví první výhru. Nabuzený Southampton potopila portugalská spolupráce

Vlci si v šestém kole Premier League připsali první ligovou výhru, když zdolali Southampton 1:0. O rozhodující branku se v závěru první půle postaral Daniel Podence, který neodmítl pobídku letní posily domácích Matheuse Nunese. Svatí se tak po skvělé výhře nad Chelsea museli smířit s porážkou.

Vedení Wolves přivedlo v letní přestávce do hráčského kádru další výrazné posily z Pyrenejského poloostrova, nicméně sázka na portugalskou enklávu zatím v letošní sezoně příliš nevycházela. Méně gólů sice inkasoval pouze Brighton, nevýrazný útok se však prosadil jen dvakrát, a Vlci tak po pěti kolech zaujímali místo v sestupovém pásmu. To Southampton v minulém duelu porazil Chelsea, na čemž se gólově podílel belgický mladík Roméo Lavia hrající ve skvělé formě.

První velká šance utkání přišla ve 14. minutě, kdy Pedro Neto využil po ztrátě hostů ve středu hřiště přečíslení a dostal se do dobré střelecké pozice. Jeho pokus na přední tyč však nebyl dostatečně přesný. Vzápětí se ukázali i hosté, příležitost Joea Ariba z bezprostřední blízkosti ale dobrým obranným zákrokem zhatil Rúben Neves. Na další gólovku si diváci museli počkat až do poločasového nastavení, kdy z pravé strany vyslala přízemní centr jedna z portugalských posil Vlků Matheus Nunes. Ve vápně si pak zajímavě počínal jeho krajan Podence, který lehkým příklepem balonu do země překonal brankáře hostů a zařídil gól domácích do šaten.

I v úvodu druhé půle byli Wolves v ofenzivě aktivní, ve finální fázi svých útočných akcí jim však dlouho chyběla přesnost. V 62. minutě navíc málem inkasovali, když balon za čáru z bezprostřední blízkosti dostal Ché Adams. Při svém zakončení ale nešťastně napodobil legendární boží ruku Diega Maradony, a gól tak slavit nemohl. Skotskému útočníkovi to nevyšlo ani o chvíli později, kdy míč sice trefil hlavou, ten se ale jen otřel o břevno. Southampton se přes slušný výkon nedočkal srovnání ani po závěrečné sérii střídání.

Vlci z Wolverhamptonu tak zvítězili a radovali se z premiérového letošního plného bodového zisku. V příštím kole se 10. září představí na hřišti Liverpoolu, Southampton tentýž den přivítá Brentford.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele