13. kolo
06.01.2013 21:15 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Estoril Praia - SL Benfica 1:3

Nováček Estoril Praia se sice letos uvádí ve výtečném světle, ale na silnou Benficu to přece jen nestačilo. Lisabonský velkoklub si v malém derby bez problémů dokráčel k výhře 3:1 a zůstává tak i nadále na čele tabulky o tři body před Portem.

Domácí kouč Marco Silva poslal na soupeře, který letos v lize ještě neprohrál, sestavu v plné polní; jeho protějšek Jorge Jesús naproti tomu musel na pravého beka postavit Andrého Almeidu místo distancovaného Maxiho Pereiru, a v útoku vedle Cardoza nastoupil Rodrigo. Pouze na lavičce pak zůstali Lima a konečně uzdravený Pablo Aimar.

Benfica se na zaplněném stadionku zorientovala rychleji a zahájila utkání sérií rohů; útoky táhli hlavně oba beci André Almeida a Melgarejo. Právě Almeida se však musel činit i před vlastní bránou, když vynikajícím způsobem zastavil brejk soupeře, který táhnul Licá.

Nátlaková taktika favorita se málem brzy dočkala gólové odměny - v 18. minutě sice Cardozo dokázal zpracovat střílený Rodrigův pas z první, ale jeho střela placírkou se mezi Vágnerovy tyče nevešla. Estoril se nicméně nevzdával a ukazoval, že se s ním letos zkrátka musí počítat; dvojice forvardů Licá - Luís Leal dělala Benfice čím dál větší problémy a po půlhodině hry se druhý jmenovaný málem gólově prosadil. Jeho střela gólmana Artura Moraese sice zmátla, ale postrádala dostatečnou razanci na to, aby se hostující brankář nestihl vzpamatovat a míč napodruhé pokrýt.

Jorge Jesús po této situaci od lavičky razantně zvýšil hlas, a Benfica zareagovala vedoucí brankou. Melgarejovu střelu vyrazil Vágner pouze na roh; k němu se postavil Cardozo, nacentroval do vápna a Gaitán trefil míč krásnou patičkou ve vzduchu - konsternovaná obrana ve žlutých dresech byla bezmocná - 0:1.

Do druhé půle vyběhli Orlové viditelně odhodlaní houževnatého protivníka dorazit, a tento úkol na sebe vzali zejména aktivní Salvio s Gaitánem. Těsně před hodinou hry se pak právě argentinský záložník uvolnil, křízným pasem našel střídajícího Limu, a ten propálil Vágnera nechytatelnou ránou - 0:2.

O šest minut později už bylo definitivně rozhodnuto. Aktivní Melgarejo si pohrál s unavenou defenzivou Estorilu a dloubákem našel na zadní tyči Salvia, který se do míče opřel parádním volejem - kulatý nesmysl se odrazil od brankové konstrukce za záda bezmocného Vágnera - 0:3.

Ani za této situace se však nováček zcela nevzdal a zaznamenal alespoň čestný úspěch, kterému předcházela série standardních situací. V závěru zápasu bylo zkrátka vidět, že se Orlové už nikam neženou, a domácí toho využili v 88. minutě - nutno říct, že s vydatnou pomocí gólmana Artura. Ten totiž nedokázal odpálit míč před Goncalem, který tak zblízka jednoduše zarovnal skóre na 1:3.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Hiko

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele