28. kolo
06.05.2013 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SL Benfica - Estoril Praia 1:1

Pozor, ještě není nic jasné! Benfica překvapila domácí remízou s Estorilem Praia a vypadá to, že v samém závěru soutěže se ještě o titul strhne pořádná bitva..

Momentálně mají Orli na čele už pouze dvoubodový náskok, a nadcházející O Clássico na půdě Porta tak bude mít zřetelnou příchuť přímého boje o trůn. Estoril naopak pokračuje v euforické nováčkovské sezoně; dnes na Estádio da Luz dokonce vedl, a přestože gól Maxiho Perreira nakonec znamenal dělbu bodů, odskočili svěřenci Paula Fonseky pronásledovatelům ze Sportingu a Rio Ave už na tři body.

Favorit začal podle očekávání aktivněji a už po 14 minutách otestoval Vágnera střelou z vápna Cardozo; pro hostujícího gólmana však o bůhvíjakou zátěž nešlo. Estoril zareagoval dvěma střelami nad břevno, o něž se postarali Jefferson a po rohu hlavičkující Steven Vitória; tentýž osud potkal také volej Limy, který přitom stál před Vágnerem na malém vápně.

První skutečně krásnou fotbalovou akci viděli diváci ve 26. minutě a mohl za to Carlos Eduardo, jehož parádní projektil se naneštěstí pro domácí fanoušky snášel do sítě příliš dlouho. Někdy v této době začal Estoril pomalu překlápět misky vah na svoji stranu, což brzy potvrdil Luís Leal, jehož rána zpoza vápna pěkně protáhla Artura.

Největší šanci první půle však měla i přesto Benfica - konkrétně Lima, který po Gaitánově pasu z levé strany zakončoval pravačkou do Vágnerovy tyče. Po obrátce sice působili domácí chvíli kousavějším dojmem, ale v 58. minutě přesto prohrávali - ještě předtím stihl dvakrát perfektním obranným zákrokem zasáhnout Steven Vitória. Autorem úvodní branky utkání byl Jefferson, který přibil míč pod Artura po centru z pravé strany; domácí gólman rozhodně neměl čisté svědomí.

Estoril se snažil navýšit vedení, avšak Licá pálil vedle; nakonec tak příznivý stav pro hosty vydržel pouhých 10 minut. V 67. minutě sice ještě Vágner zaúřadoval proti Gaitánově patičce, o několik vteřin později však už hostující gólman neměl proti Pereirově dělovce z vápna žádnou šanci.

Naděje Orlů na vítězství se výrazně ztenčily po dalších 10 minutách, kdy byl za dvě rychle po sobě jdoucí žluté karty vyloučen Carlos Martins; i přesto se však do nebezpečné situace propracoval Luisao, který nikým nehlídán hlavičkoval v malém vápně nad břevno. V závěrečné šanci zápasu pak svoje zaváhání při úvodní brance napravil Artur, když vyrazil nebezpečnou střelu Carlitose skvělým zákrokem na roh.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica to zvládne .... Tip 2:0

Reagovat
freakmarena19

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

achjo titket v...

Reagovat
smazaný uživatel

Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že to Benfica podcenila, jinak to není možný. Přitom jsou sice na 1. míste, ale v klidu být nemůžou. Rival z Porta jim dýchá na záda ....

Reagovat
rel7

a teď už stačí Portu poslední 2 zápasy vyhrát a je hotovo....

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje se mezi nima vzájemnej zápas, když Benfica uhraje remízu na půdě Porta, tak pak poslední kolo hraje s Moreirense..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele