19. kolo
16.02.2014 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Paços Ferreira - SL Benfica 0:2

Benfica podle očekávání zvládla zápas na půdě posledního Pacosu Ferreira, a jelikož si výhru připsali také fotbalisté Sportingu a Porta, na čele tabulky se po 19. kole nic nemění. O výhře 2:0 rozhodl favorit ve druhé půli, trefili se Garay a Marković.

Hosté se v poslední době rozehráli do skvělé formy a dnes to jen potvrdili - toto utkání bylo jejich osmnáctým v řadě bez porážky, z toho šestnáctkrát odešli jako vítězové. Momentálně není v Portugalsku žhavějšího favorita na titul, jak potvrzuje i famózní defenzivní bilance Orlů: od poloviny prosince inkasovali jedinkrát z 11 duelů!

Benfica tedy byla od začátku vysokým favoritem, v první půli to však ještě příliš nepotvrzovala; diváci se spíše nudili, jelikož ani jeden ze soupeřů nebyl schopen vypracovat si jasnou gólovou šanci. Pacos dobře bránil a vypadalo to, že hosté budou mít více problémů, než se před výkopem očekávalo.

Po obrátce to však byla hned jiná písnička - hráči Benfiky vyběhly z kabin mnohem nabuzenější, což se gólově projevilo hned v 54. minutě. Po rutinním rozehrání rohu nakrátko se míč dostal k Rubénu Amorimovi, který načechral přesný pas do vápna, kde už číhal připravený Garay a hlavou nekompromisně poslal míč do sítě.

Na 2:0 zvyšoval Marković, který převzal odražený míč ve středu pole, probil se dopředu a vypálil přesně k bližší tyči domácího gólmana Matíase Degry. Byly to vlastně jediné pořádné šance v celém utkání - Benfica dala zachraňujícímu se soupeři lekci z produktivity, pošetřila síly a důležité body si zajistila bez větších problémů. Pacos se za celých 90 minut nedostal k ohrožení Oblakovy branky.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Hiko

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele