27. kolo
13.04.2014 20:15 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

SC Braga - FC Porto 1:3

Portu už ve zbytku sezony jde pouze o to, aby uhájilo třetí pozici, a jasná výhra 3:1 na půdě nebezpečné Bragy znamená, že se Draci mohou pomalu začít zaobírat letními změnami. Svěřenci Luíse Castra měli po vyrovnávací trefě Morena namále, Arsenalistas mohli dokonce zvítězit, ale dvě pozdní branky nakonec přihrály tři body do přístavního města.

Oba soupeři mají letos jedno společné - ani jednomu se zdaleka nepodařilo naplnit předsezonní očekávání. Braga se místo plánovaného útoku na Ligu mistrů musí spokojit s tuhým bojem o pohárovou Evropu, Porto zase vyměnilo snahu o obhajobu mistrovského titulu za vyklizení pozic ve prospěch obou lisabonských velkoklubů. Castrův tým však ve vzájemném souboji i přesto platil za jasného favorita, což se projevilo i v první půli.

Diváci na Estádio AXA sledovali opatrný, takticky svázaný duel, hosté však dokázali skórovat hned z první vážnější šance - ve 23. minutě se při individuální akci uvolnil reprezentační křídelník Silvestre Varela a pohotovou ránou propálil Eduarda. Na 2:0 mohl po deseti minutách zvyšovat Licá, který se po rohu z voleje opřel do balonu, ten však letěl nad břevno.

Do druhé půle vyslal domácí kouč Jorge Jesús hned dva čerstvé hráče a efekt se brzy dostavil - přestože vyrovnávací trefa přišla jako blesk z čistého nebe. V 58. minutě sehráli Arsenalistas špičkový brejk, na jehož konci byla přesná hlavička Erika Morena, proti níž byl gólman Fabiano bezmocný. Rozhozené Porto mohlo podruhé inkasovat v 77. minutě, tentokrát se však Fabiano vytáhl.

Porto si skutečně po obrátce zahrávalo s ohněm - v 84. minutě chyboval Maicon a Silva šel sám na gólmana, ten však famózním zákrokem udržel šance favorita při životě. A to se na konec ukázalo jako rozhodující - o pouhé tři minuty později totiž Carlos Eduardo opřel hlavou za Eduardova záda špičkový Josuého pas, finální tečku za zápasem pak napsal v první minutě nastavení Juan Quintero přesnou střelou k levé tyči.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele