4. kolo
14.09.2013 19:15 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - Paços Ferreira 3:1

V divokém a napínavém utkání porazila Benfica před vlastním publikem Pacos Ferreira 3:1 a se sedmi body je na děleném druhém místě, zatímco hosté se ne a ne vymanit z kocoviny po skvělém loňském roce a stále čekají na poslední příčce na první úspěch.

Domácí se dostali do vedení dříve, než se diváci stihli pohodlně usadit - už ve čtvrté minutě převzal Enzo Pérez pěkný centr Limy z levého křídla a ránou k zadní tyči otevřel skóre. O deset minut později zakončoval sám Lima, jehož samostatný nájezd však brankář Matiás Degra zlikvidoval; Benficu to ovšem mrzet nemuselo, neboť za dalších deset minut se prosadila podruhé. Tentokrát šlo o krásnou týmovou akci po ose Cardozo - Pérez - Marković, po níž se míč dostal na zadní tyč až k úspěšnému střelci Garayovi.

Až za stavu 0:2 se poprvé osmělili také hosté, avšak Rubén Ribeiro přestřelil; byl to ojedinělý úkaz, protože jinak hře jasně dominoval lisabonský klub. Před Cardozem musel zasahovat v obranném zákroku Hélder Lopes, zatímco Limu i napodruhé v přímém souboji vychytal výborným zákrokem Degra. Vyrovnání nakonec mohlo přijít zničehonic - Bebé už si poradil i s gólmanem Arturem, avšak jeho střelu stihnul včas zblokovat Luisao. Benfica sice byla lepší, ale i přesto tak odcházeli její hráči do kabin se značně úlevnými pocity.

Pět minut po změně stran se však už Pacos dočkal, když Artura propálil aktivní Rubén Ribeiro; favorit v tu chvíli potřeboval urychleně získat zpět klid pro svoji hru, což se nicméně povedlo hned o dvě minuty později, kdy si na Pérezův centr naskočil Garay a hlavou vsítil svoji druhou branku v zápase. Benfica v klidu kombinovala, působila jistějším dojmem a využít toho mohl Pérez, avšak jeho levačka nedokázala Degru patřičně vystrašit. Neuspěl ani Cardozo, a tak se ke slovu opět přihlásili hosté, a Artur musel likvidovat výbornou Bébého střelu. Když pak tři minuty před koncem Degra dobře přečetl situaci a zabránil srbské klice Matić - Marković přidat čtvrtou branku, rozešly se oba celky výsledkem 3:1.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
Hiko

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Je skvělé, že Cardozo nakonec zůstal a znovu začíná hrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele