6. kolo
27.09.2014 19:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Estoril Praia - SL Benfica 2:3

Hodně těžké to měla favorizovaná Benfica na půdě pomalu se zvedajícího Estorilu, nakonec však dokázala v přestřelce zvítězit 3:2 a zachovat tak neporažený vstup do sezony. Největším hrdinou první půle byl autor dvou brzkých gólů Talisca, v té druhé pak po vyrovnání domácích rozhodl Lima..

Taliscovi je sice teprve 20 let, od svého letního příchodu do hlavního města však na sebe poutá velkou pozornost a je mu předvídána skvělá kariéra. Dnes mu k dalšímu potvrzení zvěstí o jeho mimořádném talentu stačily pouhé tři minuty - tak dlouho mu trvalo, než si vzal na půlce míč, prošel celou domácí obranou jako nůž máslem a nasadil jesle gólmanovi Pawlu Kieszekowi. V porovnání s mladým Brazilcem vypadali borci ve žlutomodrém jako slalomové kužely.

Druhý gól padl jiným způsobem, opět u toho však bylo selhání defenzivy Estorilu. Tragickou přihrávku na vlastní polovině vystihl Nicolás Gaitán, uvolnil se do prázdného prostoru před brankou a předložil Taliscovi míč k pohodlné dorážce do odkryté klece. Psala se teprve osmá minuta a favorit už vedl o dvě branky; zdálo se, že je rozhodnuto.

Zvlášť když hosté útočili dále a v 17. minutě mohli jít do třígólového trháku; Lima však trefil pouze levou tyč Kieszekowy branky. Domácí si první šanci připsali teprve po půlhodině hry, stála ale za to - po rohovém kopu hlavičkoval Kléber, Tavares ale před zívající bránou na zadní tyči selhal. O tři minuty později se najednou sám před Moraesem ocitl Rubén, neměl však dostatek času a pálil nad břevno.

V té době se však už karta rychle obracela - Benfica, ukolébaná rychlým vedením, začala hrát příliš pasivně a záhy byla potrestána snížením na 1:2. Došlo k němu ve 38. minutě, kdy se z hranice vápna s pomocí teče prosadil Diogo Amodo. Hosté se okamžitě probrali a nastřelili další tyč, do konce poločasu se však skóre už nezměnilo.

Estoril byl aktivní i v úvodu druhého dějství a v 53. minutě se dočkal vyrovnání - Sebá utekl ve vápně špatně postavené defenzivní linii hostů a předložil míč před prázdnou bránu Kléberovi, který bez problémů dorážel do sítě. Atraktivní zápas diváky nenudil ani na okamžik; po hodině hry mohl špatné Kieszekovo vyběhnutí potrestat Gaitán, jeho pokus z poloviny hřiště však mířil mimo tři tyče. Pár minut nato šli domácí do deseti, když se po druhé žluté kartě klidil ze hřiště Cabrera.

A favorizovaná Benfica následně zarazila houževnatě bojujícímu soupeři finální úder - další hrubku Kieszeka využil střídající Derley, jehož rána k zadní tyči sice do odkryté sítě nezapadla, dobíhající Lima však měl už snadnou práci. Úřadující mistr si tak po velkém boji připsal pátou výhru z šesti zápasů a nadále neohroženě vede tabulku.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele