15. kolo
04.01.2015 20:15 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

FC Penafiel - SL Benfica 0:3

Po Portu a Sportingu si ze svého prvního povánočního soupeře žádnou velkou hlavu nedělala ani Benfica a přejela Penafiel i na jeho hřišti zcela jasně 3:0. O góly se podělili tři různí střelci, a všichni shodou okolností brazilského původu...

Fotbalisty obou celků na hrací ploše přivítala nevídaná mlha, z níž si ovšem lisabonští nic nedělali, a okamžitě začali tlačit a uhánět za povinným vítězstvím. První zajímavou akci se již ve čtvrté minutě nepodařilo dotáhnout Maximu Perreirovi, na něhož později navázali rovněž neúspěšní Talisca (s přímým kopem) a Jonas, který nedokázal využít hrubého zaváhání domácího gólmana.

Ten nakonec kapituloval ve 37. minutě, když si za obranu soupeře krásně zaběhl Lima, zasekl skluzujícímu protivníkovi, a mistrně nachystal balon Taliscovi přímo před prázdnou "kasu". Brazilský ofenzivní záložník se takto prosadil po nebývale dlouhé, pětikolové odmlce.

Po přestávce se Benfice delší dobu nedařilo navázat, a to možná i kvůli neuznanému gólu Rabioly ze 49. minuty, který zmrazil lecjakého diváka na už tak promrzlém stadionu. Když pak ovšem v 65. minutě došlo na vyloučení Tonyho, nebylo už moc co řešit...

V 79. minutě se zblízka po přizvednutém centru Maxiho prosadil další Brazilec Jonas a úřadování Latinoameričanů završil těsně před koncem stoper Jardel jednou nekompromisní hlavičkou po Gaitánově rohu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele