24. kolo
06.03.2015 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Braga - FC Porto 0:1

Porto dál tlačí na Benfiku, když v rámci páteční předehrávky 24. kola zvládlo těžký výjezd na hřiště nedaleké Bragy. Ta nakonec padla skrze další trefu Cristiana Tella, jenž na sebe zrovna před týdnem upozornil rovnou hattrickem do sítě Sportingu. Černou kaňkou na dnešní výhře draků je zranění Jacksona Martíneze...

Kolumbijský střelec opouštěl páteční kolbiště v slzách v průběhu 65. minuty, a ačkoliv Portu bude případně velice scházet, v tomto konkrétním duelu Dragões změna hrotového útočníka jedině prospěla. Sám Cristian Tello se v pozápasovém rozhovoru nechal slyšet, že Aboubakarova schopnost podržet a rozehrát míč zásadním způsobem přispěla ke konečnému prolomení ledů.

Ještě s Martínezem na hrací ploše to bylo o něčem docela jiném. Již v šesté minutě se Porto třáslo při nebezpečné standardce soupeře a brankář Bragy měl nadlouho největší problémy s Danilovým centrem, který se v letu změnil spíše ve střelu. Pravda, ve 35. minutě Matheuse od pořádných starostí uchránily dva výtečné bloky obránců, jinak se ale hosté ani do slibných pozic dostávat příliš často nezvládali.

Arsenalistas polevili v koncentraci teprve na samém sklonku první půle, kdy se ke dvěma nepřesným pokusům ze zajímavých míst dostal Tello. A právě španělský forvard byl tím, kdo v 73. minutě konečně zlomil odpor houževnatého soka. Tehdy si skvěle zaběhl za obranu pro Aboubakarův kolmý pas a chladnokrevným finišem potvrdil, že v tuhle chvíli zažívá patrně nejplodnější období své kariéry.

Braze se už posléze odpovědět nepodařilo, příležitosti k tomu však měla. V 81. minutě takříkajíc smrděla další standardka z její dílny, přičemž o pár okamžiků později se klidně dala pískat penalta po pádu Kolumbijce Parda. Poslední slovo si nakonec vzal Aboubakar se svými estetickými nůžkami.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele