23. kolo
28.02.2015 18:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

SL Benfica - Estoril Praia 6:0

Diváci, kteří si v sobotním podvečeru našli cestu na lisabonský Estádio da Luz, se stali svědky hotového vraždění neviňátek - domácí Benfica totiž rozmetala malátný Estoril 6:0, přičemž první čtyři trefy padly ještě do poločasu. Jonás vstřelil dvě branky, na střelecké listině jej doplnili Luisao, Salvio, Pizzi a Lima. Hosté museli po vyloučení Andersona dohrávat v deseti.

Benfica věděla, že si s dotírajícím Portem v zádech nemůže dovolit zaváhat, a od začátku se hnala za vítězstvím. První dvě velké šance však gólem neskončily; nejprve Jonás převzal Pereirův pas, zbavil se svého strážce a z dobré pozice napálil tyč, poté Salviovu hlavičku z hranice malého vápna skvěle vyrazil gólman Pawel Kieszek.

Polská opora Estorilu však čisté konto neudržela dlouho - v 17. minutě padl první gól. Pizziho roh našel ve vápně Luisaa, který hlavou zamířil přesně ke Kieszkově tyči. O necelých deset minut později pojistil vedení Salvio, který po Limově centru nasadil gólmanovi jesle. Benfica hrála prakticky v exhibičním tempu, hostující obrana dělala hrubé chyby a bylo znát, že ve vzduchu visí debakl.

Mezi 33. a 35. minutou potom domácí definitivně rozhodli. Ještě předtím zahodil po pěkné týmové akci gólovku Jonás, Pizzi se ale už prosadit dokázal - Gaitánův pas z levého křídla hlavičkoval bránící Mano pouze před něj, takže stačilo vymyslet parádní zakončení a třetí gól byl na světě. Skvělý Gaitán vymyslel i další trefu, když poslal míč Pereirovi, který jej následně posunul Jonásovi k jednoduché dorážce do prázdné.

Ve druhé půli se estorilská mizérie ještě prohloubila. Deset minut po změně stran fauloval Mano aktivního Jonáse, k nařízené penaltě se postavil Lima a překonal Kieszeka popáté. Hostující gólman sice lovil míč ze sítě opravdu často, přesto ale dokázal další šance zlikvidovat, jako tomu bylo u Limovy patičky z 64. minuty.

Aby těch pohrom nebylo málo, brzy přišla i červená karta pro Estoril - konkrétně pro Andersona, který dnes hrál opravdu hodně ostře a rozhodčí ho několikrát napomínali už v prvním dějství. V 67. minutě zahrál rukou, dostal druhou žlutou a musel opustit hřiště. Paradoxně až v tomto stavu byli hosté schopni vytvořit si první gólovku, Bonatini ale v sólovém nájezdu na Artura pálil mimo.

A tak místo konsolidační trefy přišel šestý hřebíček do estorilské rakve. Střídající Ola John sice pouze donutil Kieszeka ke skvělému zákroku, míč se ale odrazil do cesty Jonásovi, který odkrytou klec neminul ani podruhé a rozhodl tak o tom, že Orli nakonec nadělili svému soupeři tenisového "kanára".

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Talisca

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele