26. kolo
10.06.2020 22:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Porto přetlačilo Marítimo, v tabulce je znovu první

Porto využilo nečekaného výsledkového zaváhání Benficy na půdě předposledního Portimonense, doma skolilo nejtěsnějším možným způsobem o záchranu usilující Marítimo, a znovu se tak vrátilo zpátky na čelo tabulky. O osudu střetnutí rozhodl jediný přesný zásah Jesúse Corony už ze šesté minuty. Od té doby se již skóre směrem kupředu jaksi nepohnulo.

Domácí byli střelecky o dost aktivnější než jejich protivník, hostující gólman Charles si na své konto připsal hned sedm úspěšných zákroků, přesto se strachovali o tříbodový výsledek do posledních chvil. Určitě jim na klidu například nepřidalo ani vyloučení Alexe Tellese pět minut před koncem, který inkasoval během poslední půlhodiny hned dvě žluté karty.

Celek z Funchalu neměl na Estádio do Dragao jakožto outsider tohoto duelu spíše co ztratit, nutno však říci, že úplně daleko alespoň od remízy vyloženě nebyl. Dokázal si vytvořit některé slušné možnosti, leč v koncovce se mu nevedlo dle vlastních představ. Už na podzim přitom svého soupeře dosti potrápil, tehdy v říjnu nakonec kýžený bod opravdu urval.

Jenže v nynějším případě se mu hrubě nevydařily úvodní minuty. Poté, co Nanu nedokázal odvrátit míč do bezpečí ze svého vápna, práskl najednou do míče z ničeho nic z halfvoleje Corona a jeho nečekaný pokus skončil přesně u vzdálenější tyčky. Porto chtělo svůj náskok navýšit ve 14. minutě, z dálky napřáhl Alex Telles, v pohodě ho ale vychytal Charles.

V 17. minutě se poprvé výrazněji ozvalo také Marítimo. Po rychlém brejku se na zadní tyčce objevil ve vyložené pozici nikým nestrážený Maeda, jenže ten trestuhodně zamířil z blízkosti pouze mimo. Ve 21. minutě naopak zase zahrozili Azuis e brancos, po pasu od Corony hlavičkoval nebezpečně Sérgio Oliveira, avšak Charles mezi třemi tyčemi zasáhl.

Hned na druhé straně se také pokoušel o skórování hlavou Tagueu, jeho prudký pokus mohl znamenat vyrovnání, ovšem perfektně se v bráně zaskvěl brankář Marchesín. V závěru poločasu se ještě mohl měnit průběžný stav po dalekonosném zakončení Sérgia Oliveiry, svou pravou rukavicí však dokázal na poslední chvíli vytěsnit balón do zámezí pohotový Charles.

Těsně po přestávce hodlal Díaz potrestat špatnou rozehrávku marítimského beka Bebeta, jeho přízemní střelu však Charles vykryl. V 65. minutě se pokusil zacílit opětovně Sérgio Oliveira, každopádně ani v tomto případě se nenechal hostující muž v rukavicích nachytat na švestkách. Pomalu a jistě se blížil konec utkání a situace se Portu náhle zdramatizovala.

V 85. minutě totiž Alex Telles zatáhl u lajny za dres pronikajícího Bebeta, poté, co Tiago Martins přerušil hru, ještě na dálku hlavního arbitra negativně počastoval, a pakoval se tedy předčasně z hrací plochy. Klub z Madeiry mohl krátce trvající přesilovku zužitkovat, Bebeto našel v nastavení svým centrem hlavu Bruna Xadase, jenže ten pouze bránu přestřelil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele