3. kolo
25.08.2019 19:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Sporting po bleskovém startu porazil Portimonense a jde do čela ligy

Divoká úvodní desetiminutovka započala cestu Sportingu za vítězstvím 3:1 na hřišti Portimonense. Utkání zdobily rychlé útočné akce a pěkné góly, třemi asistencemi se blýskl kapitán hostů Bruno Fernandes.

Hosté věděli, že vítězství je dostane do čela ligy a trenér Marcel Keizer postavil hodně ofenzivní hráče. V základní sestavě dostal poprvé příležitost Vietto, který v létě přišel z Atlética Madrid.

No a začali opravdu mimořádně. Ve 3. minutě si míč po lajně potáhl Raphinha, udělal rychlou kličku obránci a z rohu šestnáctky krásnou střelou zakončil na zadní tyč. O dvě minuty později už to bylo o dva góly. Vietto uviděl náběh Fernandese a pěknou průnikovou přihrávkou ho vyslal do stoprocentní šance. Portugalský reprezentant však nezpanikařil a nahrávkou Phellypemu udělal šanci stodvacetiprocentní a brazilský útočník se do prázdné brány trefil.

Bláznivý start pokračoval. V 8. minutě se v pokutovém území Iury zahákl o nohu bránícího Mathieu a sudí Xistra nařídil pokutový kop pro domácí. K jeho exekuci se postavil Romulo Machado, a přestože si Renan na jeho střelu sáhl, gólu nedokázal zabránit.

Hra se poté uklidnila a iniciativy se ujali hlavně domácí. Ti se však díky nepřesnostem nedokázali dostat do vyložené příležitosti. Ve 25. minutě střílel ze střední vzdálenosti Tabata, ale Renanovi střela příliš problémů nenadělala. Ve 33. minutě v šestnáctce akrobaticky zakončoval Iury, ale zakončení scházela přesnost.

V závěru poločasu opět zafungovala spolupráce Vietta s Fernandesem. První jmenovaný opět dobře zaregistroval náběh svého kapitána a poslal mu přesný centr do šestnáctky. Fernandes dokázal těžký míč zpracovat a přeloboval Ferreiru, gólovou radost mu ovšem překazil stoper Willyan, který míč stihl odkopnout před brankovou čárou.

Druhý poločas nabídl již mnohem volnější tempo. První nebezpečná situace se udála až v 65. minutě a byla hned gólová. Fernandes přesným centrem na zadní tyč našel Raphinhu, a ten se ve výskoku placírkou přesně trefil.

Sportingu třetí branka přinesla klid na kopačky a hráči zápas v pohodě dohrávali. O trochu vzrušení se v 82. minutě postaral střídající Jackson Martínez, ale jeho střela zpoza šestnáctky nemířila mezi tři tyče. V 88. minutě si ještě Raphinha mohl připsat hattrick, ale svůj samostatný nájezd nedokázal úspěšně zakončit, a tak si Sporting ze hřiště Portimonense odvezl vítězství 3:1 a nejvyšší pozici v ligové tabulce.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Hiko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele