34. kolo
25.07.2020 22:15 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Braga zdolala mistrovské Porto 2:1 a zajistila si skupinovou fázi Evropské ligy

Braga se ve svém závěrečném utkání tohoto ročníku vyhecovala ke skvělému výkonu hlavně ve druhém poločase a s Portem otočila nepříznivý vývoj ve svůj prospěch. Díky vítězství 2:1 předskočila na poslední chvíli Sporting a skončila třetí, její největší rival totiž prohrál stejným poměrem v lisabonském derby s Benficou. SC má na kontě šedesát bodů a před CP se dostalo díky tomu, že v prvním vzájemném měření sil skórovalo na jeho půdě.

Přitom svěřenci Artura Jorgeho nezačali vůbec dobře a z první větší šance sobotního střetnutí inkasovali. Na pravém křídle vymyslel geniální kolmici Otávio, který uvolnil Coronu. Ten pak přihrával zpětně před branku, a i když Díaz míč o kousek netrefil, tak ho zastoupil Mateus Uribe, jenž z pěti metrů snadno rozvlnil síť. Letošní mistr byl i nadále aktivnější a svůj náskok mohl navýšit po necelé půlhodině hry. K odraženému míči se dostal Tiquinho, avšak jeho ránu zablokoval obětavý Ricardo Horta.

Z následného rychlého protiútoku mohli z ničeho nic udeřit domácí, jenomže překvapivá střela Paulinha z patnácti metrů přeci jen minula vzdálenější šibenici. V nastaveném čase první půle zahrozili hosté hned dvakrát. Nejprve si brankář Matheus poradil s přímým volným kopem z obrovské vzdálenosti od Alexe Tellese, vzápětí hlavičkoval přímo k pravé konstrukci Sérgio Oliveira, ale jeho gól nakonec nebyl uznán kvůli předchozímu ofsajdu.

SC se po změně stran nadechlo k opravdu nečekanému obratu. Vyrovnat se mu povedlo v 54. minutě, kdy přímý volný kop Fransérgia byl odvrácen za hranici pokutového území. Tam se opřel do balónu Ricardo Horta a propálil vše, co mu stálo v cestě, míč ještě nešťastně tečoval bránící Zé Luís. O dvanáct minut později rozhodl o osudu tohoto duelu aktivní brazilský záložník Fransérgio, který se v tomto ligovém ročníku prosadil teprve počtvrté.

Těsně předtím měl na kopačce druhý gól Bragy Palhinha, ovšem z mírného úhlu mířil jen k bližší tyči a připravený Costa stačil odvrátit balón na rohový kop. V 66. minutě nejprve napřáhl Fransérgio z dvaadvaceti metrů a orazítkoval levou konstrukci, po následné akci tentokráte vystřelil ze čtrnácti metrů a přesně zavěsil do spodního rohu. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem chtěl pojistit náskok Bragy Horta, nicméně po samostatném úniku ho vynikajícím zákrokem nohou vychytal Costa a poté se už žádná vyložená možnost neurodila.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele