1. kolo
10.08.2019 22:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

SL Benfica - Paços Ferreira 5:0

Benfica potvrdila roli největšího favorita soutěže a smetla v prvním kole Paços Ferreira. Nováček nedokázal s obhájcem titulu udržet krok a z hlavního města si odváží pětigólový příděl.

Domácí začali aktivně už od prvních minut. Již v 7. minutě se v dobré šanci objevil Seferovič, ale na malém vápně netrefil přízemní centr. V 18. minutě si před šestnáctkou počkal na přihrávku od rohového praporku levý bek Grimaldo a pouze těsně přestřelil Ribeirovu bránu. Ze střední vzdálenosti byl o 8 minut později úspěšnější jeho kolega z pravé strany Tavares, který výstavní ranou na zadní tyč poslal domácí do vedení.

Benfica pokračovala v tlaku a hráči Paçosu v chybách. Jedné z nich se dopustil Bruno Santos, který zahrál v pokutovém území nesmyslně rukou a Pizzi nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Paços druhá obdržená branka probrala a hostující hráči se i na krátký moment radovali gólu. Střelec Tanque byl ovšem v ofsajdu a branka tak nebyla uznána. Gólem neskončila ani Santosova hlavička po rohovém kopu, a tak se šlo do šaten za stavu 2:0.

V druhém poločase také dominovala Benfica, ale dlouho nemohla přidat třetí gól. V 52. minutě se snadno do tutové šance dostal Samaris, ale místo přihrávky De Tomásovi před prázdnou branku zvolil zakončení, ve kterém selhal. Cestu za vítězstvím Benfice usnadnil její bývalý hráč Bruno Martins, který se pověsil na Tavarese a obdržel druhou žlutou kartu.

Od tohoto momentu už byl na hřišti pouze jeden tým. Skvěle hrající Tavares poslal výbornou přihrávku do pokutového území Chiquinhovi, který naservíroval Seferovičovi míč před prázdnou branku, kde švýcarský útočník nezaváhal. I u čtvrté branky byl teprve devatenáctiletý pravý obránce. Lobovanou přihrávkou vyzval k zakončení Pizziho a portugalský záložník z úhlu přesně zakončil na zadní tyč.

Pátý gól mohl v 82. minutě přidat střídající Jota, ale mladé křídlo vychytal se štěstím Ribeiro. A tak znova úřadoval Tavares, který přesným přízemním centrem našel Viníciuse, a ten před odkrytou bránou přidal pátý gól. Benfica tak i v druhém soutěžním utkání sezóny zvítězila 5:0 a rázně vykročila za obhajobou titulu.

Autor: Martin Jedlička / footyroom.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele