20. kolo
09.02.2020 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting udolal Portimonense a vrací se na třetí místo

Sporting využil ztráty Bragy a díky domácímu vítězství nad Portimonense se vrací na třetí místo nejvyšší portugalské fotbalové soutěže. Hosté v utkání vedli, ale Sporting se dokázal zvednout a průběh utkání otočit.

Domácí začali proti o záchranu bojujícímu celku aktivněji. Už ve třetí minutě musel proti Coatesově hlavičce po rohovém kopu zasahovat brankář Gonda. To však bylo od domácích na nějakou dobu vše, neboť se trápili v rozehrávce a nebyli schopni Portimonense dostat pod pravidelný tlak.

Ve 20. minutě za hosty střelou z dálky poprvé zahrozil Cunha Sá, ale míč letěl těsně vedle brány. O pět minut později již Portimonense mohlo slavit. Anzai zatáhl míč do středu hřiště, přihrál jej na hranici pokutového území Jacksonu Martínezovi a kolumbijský útočník střelou, která se odrazila od tyče do brány zaznamenal svou první ligovou trefu v sezóně.

Hráči Sportingu byli opařeni a o dvě minuty později málem inkasovali podruhé. Míč se po kombinaci hostujících hráčů dostal do pokutového území ke zcela nehlídanému Boa Morte, ale jeho střelu vyrazil brankář Maximiano.

Ofenzivní trápení favorita utkání nakonec protrhl po půl hodině hry střední obránce. Zkušený Jeremy Mathieu se postavil k exekuci volného přímého kopu ze střední vzdálenosti a přesnou střelou vymetl horní roh Gondovy brány.

Sporting se ani po změně stran nedostával do šancí snadno. V 54. minutě střílel z přímého kopu těsně nad bránu Vietto. Naopak o necelých deset minut později zaexceloval při převzetí míče Martínez a zahájil útok, který zakončila Fernandesova střela vedle.

V 66. minutě se vyplatilo aktivnější napadání domácích. Šporar po kostrbaté rozehrávce získal míč a v protiútoku vyslal sám na brankáře Vietta. Gonda však včasným vyběhnutím zmenšil Argentincovi střelecký úhel a střelu vyrazil.

Sporting se gólu dočkal až v 72. minutě. Acuňův centr z pravé strany mířil na zadní tyč přímo na Cabralovu hlavu, který míč ještě vracel do pokutového území na Šporara, k němuž ovšem již přihrávka nedorazila, neboť si ji stoper Jadson srazil do vlastní brány.

Uklidňující branku mohl v 81. minutě přidat po Acuňově centru střelou z halfvoleje Plata, ale Gonda stál dobře a střelu zpacifikoval. Dvě minuty před koncem normální hrací doby již Wendel po krásné Platově přihrávce japonského brankáře překonal, ale míč se odrazil od tyče zpět do hry. Sporting si ovšem své chudé vedení pohlídal a díky vítězství 2:1 se vrací na třetí místo portugalské ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele