2. kolo
18.08.2019 22:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Sporting CP - SC Braga 2:1

Trenér Bragy Ricardo Sá Pinto nezažil příjemný návrat do známého prostředí. Jeho Braga podlehla domácímu Sportingu 1:2 a krom první porážky v sezóně zažila také střelecky nejchudší zápas. Naopak hráči Sportingu ze sebe dnešním vítězství shodili deku a slaví první vítězství v sezóně.

Oproti minulému kolu provedl domácí trenér Keizer pouze dvě změny - Eduarda Henriqueho nahradil v základní sestavě Doumbia a místo Borjy hrál Diaby. Hosté kvůli čtvrtečnímu předkolu zarotovali se sestavou mnohem víc. Navíc Sá Pinto postrádal hrdinu odvety s Brondby Palhinhu, který v Braze hostuje právě ze Sportingu.

Zápas začali mnohem aktivněji domácí. Již v 5. minutě vyzkoušel bdělost brankáře Matheuse střelou z hranice šestnáctky Bruno Fernandes. Po čtvrthodině hry brazilský brankář úspěšně zasahoval proti Coatesově hlavičce. Bezprostřední dorážku uruguayského stopera již zlikvidovala obrana.

Tlak Sportingu vyvrcholil v 16. minutě, když se po špatně odvráceném centru dostal v pokutovém území k míči Luiz Phellype a nezištnou přihrávkou našel Wendela, který střelou bodlem na zadní tyč poslal domácí do vedení.

Obdržená branka hosty donutila k ofenzivním snahám. Po půlhodině hry poslal ze standardní situace Sequeira přesný míč na Koku, jehož hlavičku Renan skvěle vyrazil. V závěru první půle dával egyptský útočník domácímu brankáři pořádně zabrat. Prvně se Renan vytáhl proti další jeho hlavičce, a poté dokázal reflexivně vyrazit i Kokův pokus z malého vápna.

Nevyužité šance dokázali domácí potrestat. Bruno Fernandes snadno obral ve středu hřiště Claudemira, rychlou kličkou si poradil s Vianou a tváří v tvář Matheusovi nezaváhal - 2:0

Do druhé půle vstoupila aktivněji Braga, ale již zataženěji hrající domácí ji k ničemu nebezpečnému nepouštěli a naopak sami hrozili z rychlých brejků. Do větší šance se hosté dostali až v 63. minutě, kdy Koka prodloužil centr do šestnáctky až na osamoceného Ricarda Hortu, který však z první netrefil bránu.

O dvě minuty později nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu Fransérgio, ale Renan razantní hlavičku nadvakrát zkrotil. Braga měla velký tlak a v 73. minutě jej konečně využila. Coates nedokázal odkopnout centr a míč se od něj vrátil k Ricardo Hortovi, jehož střela se odrazila od tyče přímo k Wilsonu Eduardovi a angolský fotbalista nabídnutou příležitostí nepohrdl.

Braga se ještě hnala za vyrovnáním, ale přes obranný blok Sportingu se dostávala jen těžko. Sporting tak zvítězil ve svém prvním domácím utkání sezóny nad silnou Bragou, která naopak ve svém čtvrtém soutěžním zápase poprvé okusila chuť porážky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele