1. kolo
19.09.2020 22:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Porto zvládlo šlágr prvního kola a poradilo si s Bragou

Hráči FC Porto vstoupili do nového ročníku nejvyšší portugalské soutěže úspěšně a porazili silnou Bragou v poměru 3:1. Svěřenci Sérgia Conceiçãa sice prohrávali, ale průběh utkání nakonec dokázali zvrátit.

V úvodních minutách byli aktivnější domácí, kteří se po stranách snažili prolomit obranu Bragy. To se povedlo ve 13. minutě, kdy Corona našel centrem na zadní tyč volného Maregu, který sklepl míč hlavou na volného Otávia, jehož volej rozvlnila síť hostujícího týmu. Gól ovšem po kontrole systému VAR nebyl uznán, protože celé akci předcházel ofsajd Corony.

První platný gól nakonec padl ve 20. minutě a radovala se z něj Braga. Esgaio poslal přetažený centr na zadní tyč Sequeirovi, který míč z první vrátil na hranici pokutového území přímo do nohy Castra, jehož dělovka po zemi k tyči nedala šanci brankáři Marchesínovi.

Opařená defenziva Porta pak inkasovala hned o minutu později, kdy si pro přihrávku zaběhl za obranu Abel Ruiz a chladnokrevně překonal Marchesína. Radost mu ovšem překazil praporek pomezního rozhodčího značící ofsajd. Braga byla nadále nebezpečná. Proti jedovaté střele Sequeiry z přímého kopu musel zasahovat Marchesín.

Porto se vzpamatovalo z letargie a závěr první půle opět patřil modrobílým. V první minutě nastaveného času poslal Telles centr z levé strany přesně na hlavu Oliveiry, jenž hlavičkoval přesně a vyrovnal stav utkání. O necelé dvě minuty později byl v pokutovém území zatažen Marega a sudí Pinheiro nařídil penaltu. K té se již tradičně postavil Telles a již tradičně nezaváhal a poslal Porto do vedení.

Krátce po změně stran mohlo být skóre opět vyrovnané. Arsenalistas po krásné kombinaci vyřadili obranu Porta a Ricardo Horta se octl s míčem zcela sám na penaltovém puntíku. Míč však poslal až do nejvyšších řad Estádio do Dragão a zahodil stoprocentní šanci k vyrovnání.

Hra se poté velice uklidnila a Porto zodpovědnou hrou v obraně hájilo těsné vedení a zbytečně se nehnalo za dalším gólem. Až v 89. minutě byl v pokutovém území zcela nesmyslně podražen střídající Taremi a proti Braze byl nařízen druhý pokutový kop. Podruhé se jeho exekuce ujal Telles a opět nezaváhal, čímž stvrdil vítězství Porta v úvodním ligovém kole.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele