3. kolo
04.10.2020 22:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Sporting opět nezaváhal, v Portimãu vyhrál o dvě branky

Sporting i ve svém druhém zápase nového ročníku portugalské nejvyšší soutěže uspěl, po skvělém vstupu do nedělního střetnutí nakonec udolal houževnaté Portimonense po výsledku 2:0 a v tabulce se nachází na čtvrtém místě se šesti body, oproti ostatním rivalům navíc disponuje jedním duelem k dobru. Domácí výběr v dosavadním průběhu ani jednou nevyhrál a s jediným bodem na kontě je až na dělené patnácté příčce.

CP v celém průběhu utkání nemělo po herní stránce navrch, podceňovaný protivník častěji držel míč a k tomu vyprodukoval i více střeleckých pokusů. Hosté však začali naprosto skvěle a již po necelých čtyřech minutách vedli. Ani ne půl minuty po úvodním výkopu mohl dokonce otevřít skóre Pedro Porro, jenomže po rychlém úniku na levé straně a následné zpětné přihrávce pálil z osmnácti metrů zhruba o metr vedle bližší tyče.

Poté se dokázal prosadit Nuno Mendes, teprve osmnáctiletý obránce předvedl úchvatné sólo přes tři protihráče a i s trochou štěstí stanul sám před gólmanem Portugalem, kterého překonal přízemní střelou doprostřed branky. Neuběhlo ani dalších sedm minut a rozdíl ve skóre byl dvoubrankový. Sporting předvedl úchvatnou přízemní kombinaci a ve finální fázi odcentroval z pravého křídla před branku Argentinec Vietto.

Na jeho pas si seběhl k přední konstrukci Nuno Santos a prudkou hlavičkou snadno zavěsil do pravé šibenice, Portugal neměl sebemenší šanci zasáhnout. V 19. minutě chtěl přidat třetí branku lisabonského favorita aktivní Vietto, nicméně jeho přízemní projektil z mírného úhlu dokázal připravený Portugal výtečně odvrátit do zámezí. Po následném rohovém kopu hlavičkoval velmi nebezpečně Coates a levý horní roh minul vskutku jen o centimetry.

SC se po změně stran snažilo přidat a pokoušelo se hrozit hlavně ze standardních situací, ale na dobře organizovanou defenzívu soupeře nenacházelo recept. Naopak zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohlo inkasovat potřetí, když z dobrých dvaadvaceti metrů napřáhl Porro a svou dělovkou těsně netrefil vzdálenější tyč. V 81. minutě úspěšně hlavičkoval kapitán Coates, ovšem jeho gól neplatil kvůli útočnému faulu na Denera a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele