18. kolo
07.02.2021 21:45 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Braga v přesilovce stáhla dvoubrankové manko a remizovala s Portem 2:2

Utkání plné zvratů nabídla odveta prvního ligového kola mezi domácí Bragou a hostujícím Portem. Hosté ještě pár minut před koncem vedli o dva góly, v závěru však již nedokázali čelit přesilovce a o vedení přišli.

Ani jeden z týmů už od úvodního hvizdu nehrál v rukavičkách a sudí Soares Dias hru pravidelně přerušoval kvůli nedovoleným zákrokům. První ryze fotbalovou akci předvedli domácí v 10. minutě, kdy se na pravém křídle uvolnil Esgaio a poslal centr do pokutového území na Ruize, jenž rybičkou zakončil těsně vedle.

Hosté nechtěli zůstat zahanbeni a o pár minut později o sobě také dali v útoku vědět. Uribeho střelu zpoza pokutového území se ale Esgaiovi povedlo srazit těsně vedle. Hra se poté kvůli mnoha faulům rozkouskovala a příliš fotbalové krásy nenabídla.

K první velké události utkání došlo až v 35. minutě. Domácí stoper Tormena přidržel v pokutovém území Maregu, který se velmi ochotně poroučel k zemi a rozhodčí nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Sérgio Oliveira a razantním zakončením k tyči nedal Matheusovi, který vystihl směr střely, šanci.

Ještě veseleji bylo v táboru hostů necelých deset minut po zahájení druhého poločasu. Corona na levém křídle obešel nedůrazně bránícího Tormenu, zatáhl míč do pokutového území a přesným centrem namazal Taremimu, který ukázkovou střelou z voleje navýšil vedení svého týmu - 0:2.

V 60. minutě ovšem radost v řadách Porta opět pominula. Corona a Esgaio se ve skluzu vzájemně střetli, ale sudí viděl nedovolené počínání na straně Corony a udělil mexickému záložníkovi druhou žlutou kartu, a tedy i kartu červenou. Porto tak čekala minimálně půlhodina bránění dvoubrankového vedení v oslabení.

Braga se ovšem před pokutovým územím zodpovědné bránících hostů dlouho trápila. S přibývajícími minutami si však náročný zápasový program začínal vybírat svou daň a v obraně Porta se začaly objevovat skulinky. V 84. minutě ale Ricardo Horta ve velké šanci neuspěl a jeho technické zakončení odhlavičkoval před brankovou čárou díky skvělému odhadu Pepe.

Domácí se gólu dočkali až o tři minuty později a bylo to po mnohem méně pohledném zakončení. Piazonův přízemní centr z pravé strany záhadně prošel mezi sedmi bránícími hráči na hranici pokutového území k Fransérgiovi, jehož střelu z první doprostřed brány si Marchesín srazil za svá záda.

Fransérgio svým gólem jako správný kapitán vyhecoval své spoluhráče, a ti hned o minutu později opět zahrozili, ale Esgaiovu hlavičku po Gaitánově centru si Marchesín pohlídal. Obrana Porta ovšem čelila stále většímu tlaku a nakonec inkasovala. Míč se po odrazu dostal v pokutovém území k Piazónovi, který svou přihrávkou našel na zadní tyči zcela volného Gaitána, jenž pohodlně trefil odkrytou bránu.

V naprostém závěru strhujícího nastavení mohl ještě strhnout vítězství na stranu Porta Marega, ale jeho střelu z voleje skvěle zlikvidoval Matheus. Na druhé straně se pak po Piazonově dalekonosném pokusu s výborným zákrokem vytáhl Marchesín. Skóre se však již neměnilo a utkání po napínavém průběhu skončilo remízou.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele