9. kolo
06.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Benfica díky brance v samém závěru udolala Paços Ferreira

Obhájce mistrovského titulu se pořádně natrápil s ambiciózním Paçosem a dlouho to vypadalo, že na kýžený tříbodový zisk nedosáhne. Kvůli nepovedenému prvnímu poločasu prohrával o jednu trefu, srovnat krok dokázal po necelé hodině hry a rozdílovou branku vsítil až ve čtvrté minutě nastavení zásluhou Lucy Waldschmidta. V tabulce se nachází na druhém místě s jednadvaceti body o dva body za městským rivalem Sportingem.

Hosté ale také potvrdili dobrou formu a za svůj výkon se v žádném případě nemusejí stydět, momentálně jim patří solidní šestá příčka se čtrnácti body. Domácí podle předpokladů začali aktivněji a do vedení se mohli dostat již po necelých pěti minutách, nicméně po zpracování Pizziho nedokázal zblízka propálit brankáře Jordiho rozběhnutý Núñez. Hosté se osmělili po necelé čtvrthodině hry a mohli jít z ničeho nic do vedení.

Po centru z pravé strany nebezpečně hlavičkoval Tanque a gólman Vlachodimos předvedl naprosto famózní zákrok, následné nůžky stejného hráče byly zablokovány. V 19. minutě zahrozil na opačné straně Pizzi, jehož technická střela z patnácti metrů se odrazila od pravé konstrukce do zámezí. Celek z Ferreiry vstřelil překvapivý gól za dalších pět minut, po rohovém kopu z levé strany se postaral o výstavní projektil Oleg Reabciuk.

Ten se opřel do odraženého balónu z patnácti metrů a naprosto neskutečně zavěsil do protější šibenice, jeho zásah určitě může kandidovat na gól roku. Ihned na to mohl navýšit náskok outsidera smolař Tanque, ten po elegantním přistrčení patičkou mířil z patnácti metrů trestuhodně příliš vysoko. Tři minuty před přestávkou dokázal rozvlnit síť domácí Rafa Silva, jenomže tato branka nemohla být uznána kvůli evidentnímu hraní rukou.

Benfica po změně stran přeci jen přidala a vyrovnání se dočkala v 58. minutě. Rafa Silva obdržel nahrávku do volného prostoru od Gilberta a z voleje se trefil k bližší tyči. Domácí v následujícím průběhu tlačili a snažili se rozhodnout, ale dlouho se jim to nedařilo. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem napřáhl z dvaadvaceti metrů Núñez a napálil břevno. Teprve v poslední chvíli se stal hrdinou Benficy střídající Waldschmidt, neboť po vynikajícím pasu Gabriela překonal brankáře Jordiho povedenou hlavičkou.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele