20. kolo
20.02.2021 21:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting opět zvítězil a udělal další krok k vytouženému titulu

Stále bez přemožitele zůstává v letošní sezóně portugalské Primeira ligy lisabonský Sporting. Ten si ve dvacátém kole na domácím stadiónu poradil s Portimonense v poměru 2:0 a na čele ligy drží pohodlný desetibodový náskok nad druhým Portem.

V utkání probíhající, jak už je na začátku roku v Portugalsku zvykem, za vytrvalého děště měli domácí od úvodních minut převahu. Už v 6. minutě prověřil bdělost brankáře Samuela únikem do otevřené obrany a následnou střelou Nuno Santos.

Po dvaceti minutách hry mohl po Feddalově stříleném centru prolomit střeleckou smůlu mladý Tiago Tomás, ale před prázdnou bránou míč vůbec netrefil. Tak se do pozice zakončujícího o pár minut později musel přesunout samotný Feddal, jenž po Coatesově prodloužení centru ze standardní situace nadvakrát překonal ve stoprocentní příležitosti Samuela - 1:0.

Domácí se ještě ani nepřestali radovat z první vstřelené branky, a už se v síti Portimonense třepotal druhý kapřík. Nuno Santos podnikl další rychlý průnik do obrany soupeře a prudkou střelou k tyči zvýšil vedení svého týmu.

První poločas nabídl i přes nepříznivý terén atraktivní podívanou a hosté měli hned pár minut po druhé inkasované brance velkou možnost ke zdramatizování utkání. Henriqueho centr se po Ináciově teči dostal až na hranici malého vápna k Denerovi, který ve skluzu bránu trestuhodně přestřelil. Gól z podobné pozice i zakončení Dener nakonec vstřelil hned o chvíli později po standardní situaci, ale nebyl uznán kvůli ofsajdu kapitána Portimonense.

Po změně stran se hra, i kvůli výhodnému průběhu pro domácí a stále zhoršujícímu se terénu, hodně uklidnila a zdaleka nenabídla tolik fotbalovosti jako v úvodním dějství. Až v 70. minutě mohl přidat třetí gól střelou zpoza pokutového území Goncalves, ale míč mířil těsně vedle. O dvě minuty později to dvaadvacetiletý fotbalista zkusil z ještě větší dálky a povedený pokus musel zlikvidovat Samuel.

Poslední důležitý zákrok si brazilský brankář připsal proti přízemní střele k tyči od střídajícího Jovane Cabrala, ale to již bylo od obou týmů všechno. Sporting si ve dvacátém ligovém kole připsal už sedmnácté vítězství a pohodlně si jistí první místo v tabulce.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele