25. kolo
05.03.2022 16:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Ricardo Horta (© AFP)

Braga podruhé v řadě remizovala, tentokrát s Boavistou

Hráči Bragy potvrdili kolísavou formu posledních týdnů a v druhém ligovém zápase v řadě remizovali. Tentokrát neudrželi vedení na půdě Boavisty, po změně stran inkasovali a po remíze 1:1 opustili hřiště pouze s jedním bodem.

Stejně jako minulé kolo i to pětadvacáté začalo společným vymezením klubů proti válce na Ukrajině. Po úvodním hvizdu se však z týmů na hřišti opět stali soupeři. Šanci na otevření skóre měl po čtvrthodině hry Vítor Oliveira, jehož hlavičku po Al Musratiho centru dobře vyškrábl domácí brankář Bracali.

V první půli oba týmy hleděly zejména na defenzivu, a přestože měla Braga mírnou územní převahu, šanci si vypracovat nedokázala. Ke gólu nakonec přišla vcelku snadno - Horta napálil v pokutovém území loket Poroza a sudí Oliveira nařídil penaltu. K její exekuci se postavil letošní nejlepší střelec hostů Ricardo Horta a přesným kopem poslal svůj tým v závěru prvního poločasu do vedení.

Radost Arsenalistas z vedení nevydržela po změně stran ani osm minut. Domácí vstoupili do druhého poločasu aktivně a odměnou pro ně byla vyrovnávací branka, kterou vsítil po kombinaci Musy a Affonsa nikým nehlídaný Njie.

Boavista v druhém poločase přidala a čtvrté Braze byla více než rovnocenným soupeřem. Velké šance si však díky rychlým protiútokům vypracovávali hosté. Nejprve sám před brankářem nezvládl situaci Medeiros a mířil pouze do tyče. Dorážce do prázdné brány poté obětavým skluzem zabránil Abascal.

Později v 82. minutě nesmyslně vyběhl z brány Bracali, kterého obešel rychlonohý Ruiz a z velkého úhlu již mimo pokutové území zakončoval do prázdné brány. Míč ale na poslední chvíli z čáry vykopl Cannon a dorážejícímu Mourovi zase na brankové čáře zkazil radost všudypřítomný Abascal.

Boavista tak i díky obětavé práci obrany v závěrečné fázi zápasu vybojovala cennou již čtrnáctou remízu v sezóně. Braga naopak podruhé v řadě nevyužila remízového zaváhání Gil Vicente a její náskok na rivala zůstává čtyřbodový.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele