11. kolo
07.11.2021 18:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Porto oplatilo Santa Claře dva týdny starou porážky a nyní zvítězilo hladce 3:0

Porto nezaváhalo v portugalské lize ani v šestém zápase za sebou a tentokráte si připsalo do tabulky další tři body díky vítězství 3:0 nad poslední Santa Clarou. Jasný favorit rozhodl o svém úspěchu dvěma brankami z konce úvodního a začátku druhého poločasu, svůj náskok pak pojistil zhruba čtvrthodiny před koncem. FC se proto udrželo na vedoucí pozici s devětadvaceti body o skóre před druhým Sportingem a o bod před třetí Benficou.

Hosté naopak zůstávají poslední osmnáctí se šesti body, a pokud se chtějí v nejvyšší soutěži zachránit, tak musí výrazně přidat. Úvodní poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu a svěřenci trenéra Sergia Conceiçãa se až na výjimky prakticky nedostávali k žádnému vážnějšímu ohrožení domácí branky. Nicméně ještě do konce úvodního dějství přeci jen vedli, ve 42. minutě se z ničeho nic prosadil Sérgio Oliveira.

Devětadvacetiletý záložník se odhodlal k nezištné přízemní střele z osmnácti metrů a s pomocí pravé konstrukce překonal marně se natahujícího gólmana Fernandese. Porto navýšilo svůj náskok ihned po zahájení druhé půle. Nádherný centr do pokutového území Santa Clary vymyslel Otávio a našel rozběhnutého Luise Díaze, jenž prudkou hlavičkou nedal plachtícímu Fernandesovi žádnou šanci na úspěšný zákrok.

O pár minut později dokázal rozvlnit síť také Sanusi, ale jeho trefa neplatila kvůli zřetelnému ofsajdu. V 54. minutě se po rohovém kopu dostal k hlavičce obránce Pepe, ale famózním zákrokem ho vychytal připravený Fernandese. CD definitivně zhasl plamínek naděje na bodový zisk krátce po odehrané hodině, kdy Allano bezohledně nakopl Oliveiru a rozhodčí Rui Costa ho po druhé žluté kartě okamžitě vyloučil.

Hosté si pak s přehledem hlídali dostatečný náskok a třetí trefu přidali v 77. minutě, to se totiž podruhé v zápase prosadil Díaz. Čtyřiadvacetiletý kolumbijský záložník převzal parádní kolmici od Taremiho, chytře obešel Fernandese a zcela prázdnou branku již neminul. Favorit pak z početní výhody nic dalšího nevytěžil a výsledek se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele