34. kolo
14.05.2022 16:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Tondela hned dvakrát neudržela vedení s Boavistou a po sedmi letech tak sestupuje do druhé ligy

Tondela nezvládla klíčový duel o záchranu s Boavistou a po remíze 2:2 je jasné, že si nezahraje ani vytouženou baráž. Konkurenční Moreirense totiž snadno přehrálo zachráněnou Vizelu (4:1) a CD tak obsadilo přímo sestupovou sedmnáctou pozici s osmadvaceti body. Za šestnáctou barážovou příčkou zaostalo o jediný bod a prvoligovou příslušnost ztratilo po dlouhých sedmi letech. FC skončilo v tomto ročníku na desátém místě s osmatřiceti body.

Úvodní půlhodina se spíše nesla v opatrnějším duchu, krátce na to se však hosté mohli dostat z ničeho nic do vedení. K přímému volnému kopu z dobrých pětatřiceti metrů se postavil Hamache a skvěle mířil do pravé šibenice, avšak fantastický zákrok předvedl brankář Pedro Trigueira a balón odvrátil na rohový kop. Tondela z ničeho nic prorazila pět minut před přestávkou, do vedení ji dostal Modibo Sagnan.

Třiadvacetiletý francouzský obránce po rohovém kopu Salvadora Agry z pravé strany a akrobatické nahrávce Eduarda Quaresmy stál ve správnou chvíli na správném místě a hlavou ze šesti metrů usměrnil míč přímo k pravé tyči. Boavista po změně stran zabrala a vyrovnání se dočkala v 51. minutě. Po pravém křídle utekl Hamache a parádním centrem našel u bližší konstrukce volného Kenjiho Gorrého, jenž netradičně břichem přeci jen rozvlnil síť.

Domácí ale nadále bojovali a ztracený náskok si vzali zpět zhruba čtvrthodiny před koncem. Po akci na levé straně se opřel do odraženého balónu João Pedro a z dvaceti metrů ho nechytatelně poslal do levého spodního růžku. Jenomže Boavista ani ne o deset minut později podruhé srovnala stav. Hamache vymyslel další nádherný pas z levého křídla a zapomenutý Yusupha Njie ve skluzu chladnokrevně zamířil doprostřed branky.

Tondela ve zbývajícím průběhu už odpovědět nedokázala a po závěrečném hvizdu proto bylo na stadionu Joãa Cardosa patrné obrovské zklamání. Pro sestupující celek však sezóna ještě nekončí, neboť příští neděli si může alespoň částečně spravit náladu ve finále národního poháru s Portem.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele