29. kolo
09.04.2022 21:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Pablo Sarabia (© AFP)

Sporting uspěl i v Tondele a stále tak nahání vedoucí Porto

Obhájce mistrovského titulu Sporting zvládl i své páté ligové utkání v řadě a díky vítězství 3:1 si upevnil druhé místo tabulky se ziskem třiasedmdesáti bodů. V tuto chvíli tak ztrácí na vedoucí Porto jen tři body, ovšem jeho úhlavní rival v boji o nejcennější portugalskou trofej má ještě k dobru zápas 29. kola na půdě Vitórie. Tondela naopak nenavázala na skalp Marítima (3:1) a patří jí až šestnáctá barážová příčka se ziskem pětadvaceti bodů.

Jasný outsider tohoto sobotního utkání držel se svým protivníkem krok jen necelou úvodní půlhodinu, poté totiž ještě do konce prvního poločasu inkasoval hned dvakrát. Svěřenci trenéra Rúbena Amorima se dostali do vedení ve 29. minutě, kdy se do odraženého míče z necelých třiceti metrů opřel Gonçalo Inácio a jeho táhlá dělovka zapadla přesně k vzdálenější konstrukci kolem marně se natahujícího gólmana Trigueiry.

Neuběhly ani další čtyři minuty a obrovský favorit svůj náskok zvýšil. Španělský záložník Pablo Sarabia hostující v klubu z francouzského PSG obdržel přihrávku do volného prostoru po hezké samostatné akci Poteho a zkušeně zamířil do pravého spodního růžku mimo dosah naprosto bezmocného Trigueiry.

O osudu tohoto duelu mohlo být definitivně rozhodnuto v poslední minutě první půle, ale strážce CD nejprve ukryl ve svých rukavicích prudkou hlavičku Coatese a vzápětí si taktéž poradil s tvrdou bombou Edwardse z levé strany šestnáctky. Hosté pokračovali v tlaku i po přestávce a ve 49. minutě se chtěl podruhé prosadit aktivní Sarabia, jenomže jeho okamžitou střelu z osmi metrů odvrátil Trigueira reflexivně do zámezí.

Tondela se mohla vrátit zpět do hry o bodový zisk po necelé hodině hry, nicméně Barbosa neuspěl tváří v tvář proti dobře postavenému brankáři Adánovi. Přesně v polovině druhého dějství zahrál nešťastně rukou ve vlastní šestnáctce João Pedro a k nařízené penaltě se postavil Sarabia, který chytře uklidil balón doprostřed branky - 0:3. CD přeci jen snížilo zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem zásluhou úspěšné akrobatické hlavičky Manua Hernanda po rohovém kopu Tiaga Dantase, jenže pak se už vůbec na nic nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele