3. kolo
22.08.2021 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Porto po přestávce tápalo, na půdě Marítima se urodila nečekaná remíza

Po úvodních dvou ligových vítězstvích v duelech proti Belenensesu a Famalicau si zapsalo Porto na své konto své nechtěné první zaváhání. Od té doby, co obranu Marítima dokázal prolomit svou trefou Luis Díaz, se hosté v ofenzívě odmlčeli, a to až do samého konce utkání, přičemž domácí na inkasování zareagovali brankou Xadase a slavili nakonec zisk velmi cenného bodu.

Dragoes se k prvnímu zakončení v tomto klání propracovali v 7. minutě, na bližší tyčce se pokoušel hlavičkou zacílit Otávio, nicméně v nelehkém postavení si neporadil nejlépe a zamířil jen nad břevno. V 18. minutě již byl portský výběr vstřelenému gólu daleko blíže, jenže střelu Taremího zablokoval před brankovou čárou bránící Rossi a z dorážky následně trestuhodně neuspěl Toni Martínez, který si v nejnevhodnější moment nešikovně šlápl na míč.

Porto pokračovalo ve své aktivitě i nadále, ve 22. minutě ještě neuspěl Otávio, jehož vychytal brankář Paulo Victor, každopádně ve 35. minutě již skóroval Díaz, jenž doklepl balón ve skluzu do potřebných míst poté, co z úhlu ještě svou šanci neproměnil Otávio před vyběhnuvším Paulem Victorem.

Tenhle moment ovšem jako by hosty jaksi uspal a Marítimo této skutečnosti náležitě využilo ku prospěchu svému. Těsně před obrátkou Vítor Costa z levé strany pobídl ve středu pole sbíhajícího si Bruna Xadase, který nekompromisní pumelicí překonal gólmana Dioga Costu. Porto se ve druhém dějství na žádný další přesný zásah nezmohlo, ba naopak mohlo být rádo, že se na Madeiře nekonala senzace a že André Vidigal v 69. minutě z vyložené pozice neorazítkoval jenom tyčku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele