30. kolo
18.04.2022 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Braga v Estorilu pouze remizovala a téměř definitivně přišla o naději na třetí místo

Fotbalisté Bragy ve čtvrtek sehráli nesmírně náročný odvetný duel čtvrtfinále Evropské ligy na půdě skotského Rangers a i kvůli dvojnásobnému vyloučení byli nakonec vyřazeni, jelikož po úvodní výhře 0:1 padli v Glasgow 1:3 v prodloužení. Úbytek fyzických i psychických sil je poznamenal v dohrávce 30. kola nejvyšší portugalské soutěže, neboť na půdě Estorilu neskórovali a museli se smířit s nerozhodným bezbrankovým výsledkem.

V tabulce Primeira Ligy stále zůstávají na čtvrtém místě s šestapadesáti body o devět bodů před pátým Gil Vicente, naopak na třetí Benficu ztrácejí čtyři kola před koncem téměř nedostižných jedenáct bodů. Jejich pondělní protivník je devátý s pětatřiceti body a příčky zaručující evropské poháry má stále daleko, naopak před šestnáctou barážovou pozicí Morierense drží celkem pohodlný desetibodový odstup a o záchranu se tak strachovat nemusí.

Toto utkání rozhodně neoplývalo krásou a po herní stránce bylo nesmírně vyrovnané. SC sice drželo balón z více jak šedesáti procent, na druhou stranu vyslalo mezi tři tyče jen dva pokusy a celkově vyprodukovalo méně střel než soupeř. Úvodní větší možnost byla k vidění krátce po pětadvaceti odehraných minutách, kdy přízemní centr z pravého křídla propadl až do středu pokutového území, odkud tvrdě vypálil Franco, ale brankář Matheus předvedl vynikající reflexivní zákrok.

Domácí byli o něco lepší i v následujícím průběhu a necelých deset minut přes přestávkou si na přesnou kolmici Franca seběhl Arthur Gomes, jenomže zakončoval až příliš blízko před Matheusem a balón poslal těsně vedle protější konstrukce. Favorit chtěl z ničeho nic udeřit ve 43. minutě, avšak po rohovém kopu hlavičkoval o pár decimetrů nad břevno Ali Musrati.

Ihned po změně stran měl na kopačce změnu skóre Francisco Moura, nicméně svou střelu z hranice brankového území trestuhodně poslal těsně vedle bližší konstrukce. Ve zbývajících minutách se zrodilo ještě několik slibných příležitostí na obou stranách, ovšem ani jedna v síti neskončila a výsledek se proto nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele