34. kolo
15.05.2022 19:00 CET
3 : 2
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Horníčkovi debut v Primeira Lize zhořkl, Braga nestačila v závěru na rozjeté Famalicao

Famalicao na závěr sezóny zabralo v opravdu pravou chvíli, vyhnulo se tedy sestupovým starostem a v posledním kole tohoto ročníku si vyšláplo rovněž na Bragu. Ta již nemohla spadnout níže, ani se posunout výše, zůstala zkrátka i přes tuto porážku na čtvrtém místě. Bezpochyby si ovšem představovala daleko lepší rozloučení s působením v této sezóně.

Vstup do utkání přitom vyšel hostům parádně a už po 55 sekundách od úvodního hvizdu sudího Vitora Ferreiry rozvlnili brankovou síť. Abel Ruiz na hranici šestnáctky prostrčil míč k Ricardovi Hortovi, ten si ho narovnal na svou pravačku a po zemi ho pak umístil přesně do spodního, vzdáleného rohu brány, k němuž se již brankář Zlobin nestačil zavčasu natáhnout.

A v 19. minutě se situace na hrací ploše ještě více dostávala pod křídla Bragy, poněvadž svůj náskok ještě navýšila. André Horta z pravé strany vyslal centr do pokutového území, tam si na plachtící balón nejvýše naskočil Vítinha, který ho poněkud krkolomnou hlavou umístil za Zlobina. Domácí ovšem zbraně nesložili. A dočkali se krátce před obrátkou snížení stavu.

V šestnáctce se zjevil trestuhodně nehlídaný Banza, jemuž nedělalo absolutně žádný problém hlavičkovat za záda gólmana Horníčka. Stěží mohl rodák z Vysokého Mýta, který prožil svůj ligový debut v dresu Minhotos, zareagovat poté, co se k francouzskému útočníkovi plynule snesl pas zleva od Bruna Rodriguese. Famalicao každopádně ani nadále nezůstávalo při zemi.

A po obrátce strhlo tříbodový výsledek na svou stranu. Oba přesné zásahy zaznamenalo až v poslední desetiminutovce. Nejprve se po rohovém kopu, jenž zahrál Pepe Rodrigues, hlavou prosadil Bruno Rodrigues. Horníček si sice na merunu sáhl, ale v cestě za brankovou čáru ji nezastavil. Sám se na každý pád vážně parádně vytáhl v 82. minutě proti zakončení Cádize.

Braga se dostávala pořád pod větší a větší tlak, kterému nakonec neodolala. V 89. minutě se na listinu střelců uvedl podruhé v utkání Banza, který zase skóroval hlavou, tentokráte poté, co centr Bruna Rodriguese nešťastně přizvedl bránící Fabiano. Po konci utkání došlo ještě na nepříjemný incident mezi Riccielim a Davidem Carmem, domácí a hostující stoper si vjeli do vlasů, takže byli vyloučeni. Disciplinárka rozhodně bude mít co diskutovat a co projednávat.

Autor: Patrik Sandev

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele