10. kolo
30.10.2021 18:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Porto v derby dominovalo a Boavistu přehrálo o tři branky

Porto v městském derby jasně ukázalo, že se nachází v solidní formě a nyní s Boavistou zvítězilo bez větších potíží po výsledku 4:1. Jeden z hlavních adeptů na titul sice minulý víkend nezvládl utkání ligového poháru se Santa Clarou (1:3), teď si ale napravil reputaci a díky zaváhání Benficy se vyhoupl do čela tabulky s šestadvaceti body o skóre před druhý Sporting. Boavista je momentálně devátá s jedenácti body.

Jasný favorit tohoto sobotního utkání měl výrazně navrch od úvodního hvizdu a první větší možnost si vypracoval po necelých devíti odehraných minutách, kdy na konci pohledné akce stanul rozběhnutý íránský kanonýr Taremi, avšak nejlepší ligový střelec nevyzrál svou dělovkou z mírného úhlu na pozorného gólmana Beiranvanda. FC pokračovalo v tlaku i nadále a do vedení se dostalo krátce po dvaceti minutách hry.

Z pravého křídla parádně odcentroval João Mário a před hranicí brankového území našel hlavičkujícího Luise Díaze, který bez větších potíží usměrnil balón přímo k pravé tyči. Neuběhlo však ani dalších deset minut a houževnatí hosté z ničeho nic srovnali stav. Z více jak pětadvaceti metrů totiž napřáhl Yanis Hamache a jeho razantní dělovka ukázkově zapadla přesně do vzdálenějšího spodního rohu kolem marně se natahujícího brankáře Costy.

Nerozhodný výsledek ale netrval příliš dlouho, jelikož ve 41. minutě vrátil domácímu celku vedení Evanilson. Ten obdržel za defenzívu soupeře naprosto geniální kolmici a sám před Beiranvandem si věděl rady, když ho zkušeně obstřelil přízemním pokusem. Ihned na to dokázal rozvlnit síť také Taremi, ale jeho trefa nakonec neplatila kvůli metrovému ofsajdu.

FC pojistilo svůj náskok ani ne dvě minuty po přestávce a opět se dokázal prosadit aktivní brazilský forvard Evanilson. Ten i v tomto případě přelstil obranu protivníka po perfektní nahrávce od Taremiho a pak si věděl rady, hostujícímu strážci nedal vůbec žádnou šanci na úspěch tvrdou bombou zblízka - 3:1. Následně tempo hry přeci jen lehce opadlo a svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa si hlavně hlídali pohodlný dvoubrankový náskok.

Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v šesté nastavené minutě skóroval jasný favorit ještě jednou. Jeho čtvrtý zásah přidal střídající Danny Loader, teprve jednadvacetiletý anglický talent převzal zpětnou přihrávku od Díaze a elegantní patičkou překonal zaskočeného Beiranvanda.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele