28. kolo
04.04.2022 21:15 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Estádio do Dragão (© AFP)

Porto přehrálo i Santa Claru a v tomto ročníku zůstává neporaženo

Pondělní dohrávka 28. kola portugalské ligy měla jasného favorita a ten svou roli potvrdil, neboť i díky dvěma trefám Fábia Vieiry z prvního poločasu zvítězil hladce po výsledku 3:0. V této sezóně Primeira Ligy si tak připsal na konto už svou čtyřiadvacátou výhru a společně se čtyřmi remízami má na kontě úctyhodných šestasedmdesát bodů, před obhájcem mistrovského titulu Sportingem tedy stále drží šestibodový odstup.

CD naopak přišlo o svou pětizápasovou šňůru bez porážky a v tuto chvíli mu patří desátá pozice se ziskem jednatřiceti bodů. Domácí dominovali na trávníku od samého začátku a úvodní větší možnost si vytvořili po čtvrthodině hry, kdy z ostrého úhlu vystřelil Pepê Aquino, ale brankář Rocha byl u své pravé tyče včas a balón odvrátil na rohový kop. Stejný hráč znovu zahrozil ve 28. minutě.

Tentokráte obdržel kolmici do volného prostoru a okamžitě vystřelil po zemi, ovšem Rocha dokázal zkrotit míč ve svých rukavicích. FC otevřelo gólový účet necelých deset minut před přestávkou. Vitinha rozehrál přímý volný kop do strany a našel nabíhajícího Fábia Vieiru, jenž svůj skákavý pokus z dvaceti metrů usměrnil přímo k pravé konstrukci kolem marně se natahujícího hostujícího strážce.

Neuběhly ani další tři minuty a stejný hráč se prosadil podruhé. Po katastrofální zpětné nahrávce převzal balón Pepê Aquino a z hodně ostrého úhlu napálil bližší konstrukci, k dorážce se poté dostal právě Vieira a přízemním pokusem trefil zcela odkrytý prostor tří tyčí. Porto rozhodně nepolevovalo ani po přestávce a ve 48. minutě chtělo rozhodnout, nicméně Vitinha svým volejem z hranice šestnáctky olízl horní tyčku.

Ihned na to rozvlnil síť brazilský obránce Pepe, ale jeho branka nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Poté tempo hry opadlo, FC se přeci jen definitivně uklidnilo zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Na pravé straně utekl Galeno a jeho křižný projektil vyrazil Rocha před sebe ke zcela volnému Zaiduovi Sanusimu, který s dorážkou z bezprostřední blízkosti neměl větší problémy.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele