20. kolo
30.01.2022 21:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Estádio do Dragão (© AFP)

Porto těsně přehrálo Marítimo a před Sportingem už je o devět bodů

Porto potvrdilo skvělou formu a ani ve dvacátém ligovém utkání tohoto ročníku neprohrálo, k tomu si na konto připsalo už své osmnácté vítězství a se ziskem šestapadesáti bodů si upevnilo vedení v nejvyšší portugalské soutěži, přičemž minimálně do středy si vytvořilo před druhým Sportingem úctyhodný devítibodový náskok. Hosté naopak prohráli poprvé po pěti zápasech na ligové scéně a v tabulce zůstávají devátí se čtyřiadvaceti body.

Domácí favorit se dostal do vedení krátce po odehrané čtvrthodině a pak svůj náskok pojistil ihned po změně stran, CS se i přes bleskové snížení na vyrovnaní nezmohlo. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa vsítili první gól v 18. minutě, kdy si Brazilec Evanilson parádně vyměnil míč s Otáviem a po finální přihrávce z pravé strany ukázkově překonal brankáře Paula Victora geniální patičkou zblízka.

Hosté se rozhodně nevzdali a přesně v polovině úvodního dějství mohli srovnat stav, jenomže rozběhnutý Vidigal v obrovské příležitosti selhal a sám před gólmanem Diogem Costou poslal balón o značný kus vedle protější konstrukce. Pak se až do konce prvního poločasu nic zásadního nestalo, ovšem Porto skvěle vstoupilo do druhé půle. Hned v první minutě se chtěl prosadit aktivní Evanilson, ale svou prudkou přízemní střelou trefil jen nohu Paula Victora.

Nicméně z následné akce se FC přeci jen prosadilo podruhé. Ve středu pokutového území protivníka se zjevil Otávio a trefil před sebou stojícího spoluhráče Pepêho, od jehož zad nakonec doputoval balón do sítě kolem bezmocného hostujícího strážce. Marítimo zdramatizovalo tento nedělní duel v 53. minutě, neboť po nezištné křižné ráně Guitaneho a zákroku Costy stál ve správný čas na správném místě Edgar Costa a z dorážky zamířil do prázdné branky. Poté však k ničemu nebezpečnému nedošlo a Porto si hubený náskok bez větších potíží pohlídalo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele