4. kolo
28.08.2021 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Porto nemělo s Aroucou žádné problémy

Dle očekávání zvítězilo FC Porto nad Aroucou a v tabulce má po čtyřech zápasech deset bodů. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa si zajistili dvoubrankový náskok do poločasu a po změně stran přidali ještě jednu branku. Postupně se mezi střelce zapsali Uribe, Taremi a Marcano.

Na Estádio do Dragão nebylo o favoritovi zápasu nejmenších pochyb. Porto nezajímalo nic jiného, než vítězství a podle toho se také zařídilo. Ve 24. minutě se balón ve vápně odrazil k nohám Mateuse Uribeho, který jej napálil k tyči - 1:0. O šest minut později rozjelo Porto další slibnou akci a centr Díaze napálil v krkolomné pozici do brankové konstrukce Otávio. Rychle šance Porta nakonec vedli ke druhému gólu. Dlouhý pas za obranu převzal Mehdi Taremi a balón uklidil před Fernandem Augustem k bližší tyči - 2:0. Porto mohlo vyhrát první poločas vyšším rozdílem, ale další rána v podání Otávia zamířila vedle.

Arouca si v prvním poločase nic nevytvořila a těžké to měla i po změně stran. Po přihrávce Taremiho netrefil branku Díaz, ale po přetažené standardce tečoval úspěšně před brankou Iván Marcano, takže Porto vedlo už o tři góly. Celou situaci ještě přezkoumávalo video a dalo domácím Drakům za pravdu.

Utkání bylo v podstatě rozhodnuto, ale Porto dál hrozilo z opravdu rychlých přechodů do útoku. Další branka Porta nebyla kvůli ofsajdu uznána a Díaz po pěkné kombinaci přestřelil. Arouca si vytvořila jedinou šanci v 87. minutě, ale střídající Dabbagh s ní nenaložil dobře.

Porto bez problému naplnilo roli favorita a Aroucu přejelo 3:0. Zároveň to znamená, že prodloužilo svoji neporazitelnost.

Autor: Ondřej Linhart / youtube.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele