8. kolo
02.10.2021 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Porto zvládlo souboj s lokálním rivalem, doma skolilo Pacos de Ferreira

Porto si po výprasku z Ligy mistrů v Primeira Lize napravilo svou reputaci a v bitvě o portský region skolilo Pacos de Ferreira. Zapsalo si tak na své konto již své třetí ligové vítězství v této soutěži v řadě a i nadále pokračuje ve stíhání vedoucí Benficy. Hosty sice rozradostnil svou trefou Nuno Santos, domácí nicméně stačili odpovědět góly Luise Díaze a Wendella.

Dragoes se tlačili za první vstřelenou brankou už od úvodních minut, v 5. minutě se ocitl v tutové pozici Díaz, avšak z blízkosti na gólmana Andrého Ferreiru nevyzrál, lépe řečeno jeho pokus na poslední chvíli zablokoval stoper Maracás. V 15. minutě hostujícího muže v rukavicích následně protáhl svým dalekonosným pokusem Vitinha.

V 19. minutě se naopak z ničeho nic ujali vedení hosté. Lucas Silva sám před brankářem Diogem Costou selhal v koncovce a napálil jenom jeho, k dorážce se ovšem propracoval Nuno Santos, který zacílil do poloprázdné brány přesně do šibenice. Na sklonku půlhodiny hry se snažil vyrovnávat Francisco Conceicao, ale svou možnost nezužitkoval ku prospěchu svému a vyběhnuvšího Andrého Ferreiru nepřelstil.

Ve 44. minutě již Porto gólově udeřilo. A nutno podotknout, že tenhle úspěch si za svou aktivitu asi plně zasloužilo. Taremího přihrávku zprava odvrátil bránící Zé Uilton pouze k nohám Díaze, jenž pohotově skóroval. A v 52. minutě rozhodl o vítězství domácího velikána na zadní tyči Wendell, který svou dělovku nasměroval nekompromisně pod břevno.

V 56. minutě mohl Pacos de Ferreira ještě utkání zdramatizovat, Wendell si totiž málem vsítil vlastní gól, měl každopádně štěstí, že balón narazil do brankové konstrukce, jinak si však Porto těsný náskok vlastně pohodlně hlídalo až do závěrečného hvizdu sudího Manuela Moty.

Přece každopádně došlo ještě na jeden důležitý okamžik v samém závěru. Zápas totiž nedohrál Taremí, který inkasoval druhou a žlutou kartu a následnou červenou, to když se zřejmě až příliš ochotně svalil na zem poté, co se dostal do jakéhosi souboje s Maracásem a snažil se vymodlit si nařízení pokutového kopu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3,11-3,7. Porto hcs-2,5, nebo jeho výhra přesně o 2 goly?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele