29. kolo
10.04.2022 21:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Braga těsně udolala zachraňující se Vizelu a upevnila si čtvrté místo tabulky

Braga zvládla své utkání 29. kola nejvyšší portugalské soutěže a díky vítězství 1:0 si zřejmě definitivně zajistila konečné čtvrté místo. Díky dalšímu zaváhání Gil Vicente si totiž vytvořila již devítibodový odstup na pátou pozici a za třetí Benficou zaostává o shodný počet bodů, pět kol před koncem je tedy velmi pravděpodobné, že na stávajícím postavení zůstane. Na půdě nováčka letošního ročníku přitom hrála téměř padesát minut v oslabení.

Svěřenci trenéra Carlose Carvalhala zvítězili v Primeira Lize potřetí za sebou a navíc se dobře naladili na důležitou čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské ligy proti skotskému Rangers, na jehož půdě v Glasgow budou hájit jednobrankový náskok. FC naopak přišlo o třízápasovou šňůru bez porážky a je třinácté s devětadvaceti body, na šestnáctou barážovou příčku Tondely má náskok čtyř bodů.

Hosté byli od samého začátku lepším výběrem a domácího strážce Pedra Silvu zaměstnávali jednou nebezpečnou akcí za druhou, do vedení se však dostali až zhruba pět minut před přestávkou. Po akci na pravé straně uvolnil Ricardo Horta svou geniální patičkou Iuriho Medeirose, jenž na nic nečekal a ze sedmi metrů nechytatelně zavěsil do protější šibenice mimo dosah naprosto bezmocného Silvy.

Favorit tohoto střetnutí si zkomplikoval svou situaci ve 44. minutě. Vítor Oliveira se totiž v pokutovém území soupeře hned dvakrát snažil zakončit nůžkami, jenomže při opakovaném pokusu tvrdě nakopl do obličeje Ivanilda a rozhodčí António Nobre mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu.

Vizela se od tohoto momentu hnala za kýženým vyrovnáním, ale k její smůle pálila jednou vyloženou šanci za druhou. Hned několikrát netrefila ze stoprocentní pozice prostor tří tyčí, k tomu si nevěděla rady s fantastickým brankářem Matheusem a výsledek se tak až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele