7. kolo
24.09.2021 22:15 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Porto se s Gil Vicente natrápilo, i přesto ale slaví těsnou výhru

Hráči Porta před očekávaným duelem Ligy mistrů s Liverpoolem zavítali do Barcelosu a na důležitém vítězství v poměru 2:1 nad místním Gil Vicente se pořádně nadřeli. Se svým houževnatým protivníkem hráli téměř celý zápas nerozhodně, o svém úspěchu rozhodli až v předposlední minutě základní hrací doby. V tabulce zůstali na druhé pozici se sedmnácti body, jejich páteční rival se nachází na sedmé příčce s osmi body.

Domácí přitom vstoupili do tohoto utkání velmi aktivně a již v úvodní minutě měli blízko ke skórování, jenomže křižná střela Murila ze čtrnácti metrů minula vzdálenější konstrukci o několik decimetrů. Neuběhlo ani dalších osm minut a do vedení se dostal jasný favorit. Mehdi Taremi využil chybné rozehrávky protivníka, ihned na to si všimnul lehce vyběhnutého brankáře Freliha a nádhernou střelou ze čtyřiceti metrů ho ukázkově překonal.

Stejný hráč mohl navýšit náskok Porta po osmnácti minutách hry, ale tváří v tvář na Freliha nevyzrál a domácí brankář pak brilantně zneškodnil i následnou ránu z hranice šestnáctky v podání Fábia Vieiry. Přesně v polovině úvodního dějství zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Mbemba a rozhodčí Artur Soares Dias nařídil po přezkoumání videozáznamu pokutový kop. K němu se postavil Samuel Lino a gólman Costa ho ukázkově vychytal, avšak teprve jednadvacetiletý Brazilec se dostal k dorážce a pak už prázdnou branku neminul.

Porto po změně stran tlačilo a ztracený náskok si mohlo vzít zpět přesně po odehrané hodině, nicméně hlavičku Uribeho parádně vyrazil do strany pozorný Frelih. Vzápětí dopravil míč do prostoru tří tyčí Díaz, ale jeho trefa nakonec neplatila kvůli zhruba půlmetrovému ofsajdu. Rozhodující okamžik byl k vidění v 89. minutě. K přímému volnému kopu z necelých třiceti metrů se totiž postavil Sérgio Oliveira a svou vynikající dělovkou zakroutil balón přímo do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele