23. kolo
20.02.2022 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto v nervózním utkání s Moreirense nakonec vyválčilo těsnou výhru 1:0

Porto má za sebou velmi náročný zápas v play-off o osmifinále Evropské ligy, kdy nakonec otočilo vývoj s italským Laziem (2:1), před čtvrteční odvetou v Římě hájilo neporazitelnost v letošním ročníku portugalské ligy na půdě sestupem ohroženého Moreirense a dokázalo zvítězit nejtěsnějším poměrem 1:0. Ke třem nerozhodným výsledkům si tak připsalo na konto již svou jubilejní dvacátou výhru a je stále první se ziskem třiašedesáti bodů.

FC drží před druhým Sportingem konstantní šestibodový odstup, hosté jsou po druhé porážce za sebou až sedmnáctí s devatenácti body a ve zbývajícím průběhu budou mít co dělat, aby udrželi prvoligovou licenci i pro nadcházející sezónu. Hosté byli od začátku aktivnější a první možnost si vypracovali krátce po odehrané čtvrthodině, kdy ránu Taremiho zblízka vyboxoval do bezpečí brankář Mateus Pasinato.

Ligový lídr přeci jen zužitkoval svou převahu pět minut před přestávkou. Taremi převzal odražený balón na levém křídle, hravě se zbavil bránícího Artura Jorgeho a nakonec předložil lahůdku před prázdnou branku pro volného Evanilsona, jenž nezaváhal. Ihned na to nařídil rozhodčí Luis Godinho pokutový kop ve prospěch outsidera za zákrok Uribeho, avšak celou situaci si následně prohlédl u videa a penaltu přeci jen odvolal.

Druhý poločas spíše pobíhal v opatrnějším duchu, dít věci se začaly až od 70. minuty. Po parádním pasu Otávia z pravé strany zakončoval u vzdálenější tyče aktivní Taremi, jenže akrobaticky Pasinata nepřekonal. Svěřenci kouče Sérgia Conceiçãa se dostali do problémů zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, kdy Marko Grujić zastavil ve slibně se rozvíjející akci unikajícího Andrého Luíse a Godinho po udělení druhé žluté karty nekompromisně vytáhl i kartu červenou.

K následnému přímému volnému kopu z necelých pětadvaceti metrů se postavil právě faulovaný André Luís a svou technickou střelou rozezvonil břevno, vyrovnání tedy viselo ve vzduchu. Mírný nápor domácích však opadl v 84. minutě, neboť Steven Vitória viděl dvě žluté karty za protesty během několika sekund a ani on toto nedělní utkání nedohrál. Moreirense i přesto mohlo srovnat ve třetí nastavené minutě, nicméně střídající Derik Lacerda nevyzrál tváří v tvář na vynikajícího gólmana Dioga Costu.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, soccerway.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele