25. kolo
06.03.2022 19:00 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Mehdi Taremi (© AFP)

Porto lokální derby zvládlo, Pacos de Ferreira umlčelo po hodině hry

Bitva o Portský distrikt dopadla očekávaným způsobem, tedy vítězstvím Porta, jemuž se lépe podařilo zvládnout přestřelku s Pacosem de Ferreira a znovu navýšilo svůj náskok na prvním místě Primeira Ligy na šest bodů. Napravilo tak minulé výsledkové zaváhání ve střetnutí s Gil Vicente a také zároveň nejlepším možným způsobem odpovědělo na sobotní výhru Sportingu.

Jako první zahrozili hosté, v 7. minutě si sběhl z levé strany za roh pokutového území Vitinha a pravačkou ostře vypálil, brankář André Ferreira si ovšem připsal povedený zákrok. O deset minut později se objevil ve velmi dobré pozici Taremí, André Ferreira však stačil vyběhnout a svého protivníka zastavit. Nicméně íránský reprezentant se k balónu propracoval velmi záhy a přenechal ho Wendellovi, ten adresoval svůj centr na zcela volného Pepeho Aquina, jenž svou hlavičkou pohotově zamířil do zcela odkryté brány. Vyrovnáno následně bylo ve 31. minutě.

Domácí do této chvíle působili směrem dopředu vlastně neškodným dojmem, i jejich gólová akce na první pohled nevypadala nikterak nebezpečně, protože Antunesova dlouhá přihrávka se jevila jako velmi lehce zneškodnitelná pro portskou obranu, najednou ale míč propadl až na zadní tyčku, odkud ho Delgado i z těžkého úhlu dostal za gólmana Dioga Costu. Avšak ve 38. minutě Dragoes získali zpět ztracený náskok, Taremí oslovil nahrávkou nakrátko Evanilsona.

Pacenses nevstoupili do druhé půle dobře, inkasovali taktéž třetí branku, po ní rychle čtvrtou, a ve finále tak mohli stěží svému protivníkovi nadále odolávat. V 52. minutě si Vitinha umně pohrál s merunou, jemným obloučkem uvolnil nalevo Taremího, ten ji pak hlavou přeposlal ke druhé tyči, a Evanilson poté z blízkosti pohotově skóroval. A v 59. minutě se na střeleckou listinu zapsal i sám Taremí, který si tenhle počin za své dvě předchozí asistence bezpochyby zasloužil, přičemž jeho spoluhráč Evanilson se mu za předchozí dva góly, které zaznamenal právě díky Íráncovi, odvděčil přesnou pobídkou, po níž bylo opravdu snadné rozvlňovat síť.

Pacos de Ferreira, který obecně vykazoval v posledních týdnech slušnou formu, vždyť prohrál pouze jednou z posledních sedmi případů před tímto derby, se dočkal snížení v 66. minutě, to když Gaitán zužitkoval další úspěšný táhlý pas od levé lajny od Antunese, pozitivní výsledek každopádně tenhle moment nepřinesl, musely by totiž takové přijít na řadu alespoň ještě dva.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele